Østerby er sikkerheden selv

Victor Østerby er tæt på at kunne booke sin plads i finalefeltet til asientourens Q-School (Foto: ECCO Tour).

Printer venlig versionSend til en ven

Victor Østerby ligner en sikker mand i asientourens Final Qualifying, men det store spørgsmål er, om nogen af de tre øvrige danskere kan gøre ham selskab

Ligegyldigt hvor i verden, er en Q-School fyldt med nervepirrende øjeblikke, og i den indledende kvalifikation til asientouren, bliver lørdagens finalerunde sådan et.
 
Af de fire håbefulde danske deltagere i Thailand er kun Victor Østerby nogenlunde sikker på at nå næste uges Final Stage. Som den eneste af de 126 deltagere på Springfield Royal Country Club har Smørum-spilleren gået hver af de tre første runder under par, og i samlet -4 er han tættere på at vinde afdelingen end at få slukket sine drømme om en karriere i Asien.
 
70 slag (-1) bragte ham en plads frem til nummer tre, hvorfra han har seks slag ned til grænsen for avancement- en 22. plads i +2. Der, lige på vippen, ligger Martin Ovesen efter en 70'er. Ovesen har lavet 14 birdies i løbet af de første tre runder, men to triplebogeys og tre doublebogeys er årsag til, at lørdag bliver lidt mere spændende, end han kunne have ønsket sig.
 
For Peter Vejgaard er opgaven på en gang både sværere og mere simpel. Han var et slag over par på dagens runde, hvilket giver en samlet score i +5, tre slag fra videre kvalifikation. Derfor skal der jagtes birdies, hvis han skal med videre.
 
Ovre på Imperial Lakeview Golf Club venter en tilsvarende opgave Nicolai Kristensen. Trods 69 slag for anden dag i træk, og et spring fra 52. pladsen til nummer 38, skal den 23-årige diske op med noget storspil på de afgørende 18. Han er i par samlet, men kvalifikationskravet ligger til at blive -5. 
 
Måske var det værd at tage en snak med Suradit Yongcharoenchai for at lure et par tricks til at besejre banen. Thailænderen har spillet runder i 62, 65 og 64 og fører med syv slag i -22. 
 
Der er meget på spil for de fire danskere, for lykkes det ikke at få en kategori i Asien, så ligner det et år med videreudvikling af evnerne på den hjemlige ECCO Tour i stedet for store turneringer ude i den endnu større verden.
 

1 kommentar "Østerby er sikkerheden selv"

Jeg læser ikke meget her på

Jeg læser ikke meget her på golf.dk, men min fornemmelse er at der er delte meninger om kvaliteten af artiklerne..

I den forbindelse vil jeg sige tak for en kort, præcis og informativ artikel!

og kom så drenge!!