Nyt fra tourens foretrukne puttersmed

Scotty Cameron har skruet ned for den røde farve og op for teknologien i sine nye puttere.

Printer venlig versionSend til en ven

Scotty Camerons Select-puttere er blevet nytænkt, og selv om de på overfladen minder om sidste års model, gemmer der sig teknologisk udvikling, som er til at føle

Som altid, når Scotty Cameron er klar med nyt, vækker det interesse både blandt professionelle og amatører. De første 2016-udgaver af den velkendte Select-serie blev spottet på PGA Touren i januar, og fra ottende april kommer syv forskellige puttere i handlen.

De kommer med et insert – nu kaldet et ”inlay”, da det folder ned under slagfladen – og det er forskelligt fra model til model. Newport, Newport 2 og Newport 2.5 præsenteres med en slagflade af rustfrit stål, mens Newport M1, M2 samt Newport 2 Notchback og Notchback 2 Dual Balance (ekstra vægt i gripenden) kommer med aluminium, hvilket sparer vægt, som distribueres ud i hælen og tåen for øget stabilitet.

Trods forskelligheden har de syv puttere også en masse til fælles. Alle kommer med en strålende finish, som ikke genskinner sollys, vægtlodder i hæl og tå og årets store nyhed: Et ”højteknologisk, vibrationsdæmpende materiale” bag slagfladen, som promoverer et blødt men solidt træf.

- Vi har videreudviklet vores gennemtestede multi-layer teknologi til at inkludere inlays af rustfrit stål i bladeputtere, og aluminium i mid-mallet modellerne. Resultatet er bedre udseende, bedre lyd, bedre føling og et bedre produkt, skriver Scotty Cameron i en pressemeddelelse.

Tidligere kom mallet-putterne med et rødt kors som sigtelinje, men på de nye modeller er korset samme farve som resten af putterhovedet. Til gengæld skiller de samme modeller sig ud ved at det nye inlay af aluminium kommer i farven ”gun metal”.

- Ydeevnen er altid endemålet, men mit udgangspunkt er æstetik. Indledningsvis skal et design appellere til øjet. Men når man kigger nærmere på komponenterne, bliver man i stand til at sætte pris på den teknologi, der ligger bag skabelsen af disse fantastiske, nye puttere. I mange år har jeg arbejdet med idéer om inserts, og de forskellige inlays i denne serie er kulminationen på min research, skriver Cameron.

Dual Balance putteren kommer til at koste 3.195 kroner, mens de seks øvrige modeller vil kunne erhverves for 2.995.