Ny verdensetter vil gøre arbejdet færdigt

Jason Day har sikret sig en stor gevinst ved WGC - Dell Match Play allerede inden semifinalerne. Foto Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Jordan Spieth røg ud i 1/8-finalen ved WGC - Dell Match Play, så Jason Day er tilbage på førstepladsen på verdensranglisten

Der er lagt op til et brag af en finaledag på Austin Country Club i Texas ved WGC - Dell Match Play.

Braget startede allerede tidligt søndag, når første semifinale sættes i gang med verdens nummer to Jason Day mod nummer tre, den forsvarende mester, Rory McIlroy.

Rory McIlroy vandt i kvartfinalen 4&3 mod Chris Kirk, mens Jason Day vandt 3&2 mod Brooks Koepka.

Selv om den helt store gevinst selvsagt kommer efter finalen, så er Jason Day allerede klar til at overtage verdensranglistens førsteplads, som han tidligere har haft i fire uger.

Den fornemmeste placering kom i spil, da Jordan Spieth i lørdagens første runde blev slået ud i 1/8-finalen af Louis Oosthuizen.

- Det er ikke så meget selve førstepladsen, der betyder noget. Det er hele processen og rejsen, der bringer mig til toppen af sporten. Jeg er virkelig taknemmelig for det, for jeg har arbejdet min røv i laser for at komme tilbage derop. Nu er næste skridt i morgen, og det er en hård udfordring, sagde Jason Day efter han havde besejret Brooks Koepka.

Den anden semifinale bliver mellem Jordan Spieths overmand Louis Oosthuizen, der skal kæmpe mod Rafael Cabrera Bello.

Louis Oosthuizen kæmpede hårdt i sin kvartfinale mod Dustin Johnson og kom først foran efter 11. hul, men forsvarede føringen indtil arbejdet var færdigt efter 17. hul med sejr 2&1.

Rafael Cabrera Bello har spillet solidt med selvtillid og overskud. 

- Jeg spillet godt, og jeg giver ikke mange huller væk og slet ikke de nemme huller. Det er vigtigt i hulspil, at man lægger lidt pres på sin modstander og ikke laver fejl, sagde Rafael Cabrera Bello efter sin kvartfinalesejr over Ryan Moore.

Rafael Cabrera Bello vandt 2&1, men tabte kun ét hul og var i front hele vejen fra femte hul.