Ny kurs sender Bjerregaards aktie op

Lucas Bjerregaard er tre slag fra top-10 i Malaysia. (Foto: Getty Images)

Printer venlig versionSend til en ven

Ændringer i svinget begynder at virke, men putteren svigtede Lucas Bjerregaard på tredje runde i Kuala Lumpur

Der er masser af positive ting, Lucas Bjerregaard kan tage med fra tredje runde af Maybank Championship Malaysia. Det lange spil var solidt, og han gav sig selv den ene oplagte birdiemulighed efter den anden. Desværre svigtede putteren, og derfor måtte han nøjes med en runde i 70 slag, -1.

En samlet score i -6 placerer frederikshavneren på en delt 15. plads inden finalerunden. Derfra er der ni slag frem til Sydkoreanske Soomin Lee på førstepladsen, men kun tre slag op til top-10.

Der er Bjerregaard ikke sluttet siden slutningen af sidste sæson, og det kan tilskrives svingændringer, der først nu så småt begynder at føles komfortable.

- Jeg prøver at gøre min svingbane mere neutral. Jeg har haft en tendens til at svinge meget indad på vej tilbage, men også på vej ned til bolden. Jeg prøver at gøre det lidt mere neutralt, så jeg kan spille, som jeg gjorde sidst på året – bare hele sæsonen igennem. Der er rigtig mange gode ting i det. Så jeg håber, at det snart falder helt på plads, sagde danskeren efter runden.

Svingkursen er mere neutral, men Bjerregaards aktie kan stige stejlt, hvis han bare kan få putteren til at lystre. 

- Jeg har altid været i stand til at slå alle slagene på rangen, men har haft rigtig svært ved at slå mange forskellige slag ude på banen, især under pres, så det er det, jeg arbejder på - at være i stand til at kunne slå de forskellige slag lidt bedre, og ikke kun en draw. Jeg synes også, det virker rigtig fint. Ned af 18. har jeg ramt fairway alle tre dage, hvor jeg har slået en fade. Førhen ville jeg ikke være særlig komfortabel med det. Så skal jeg bare lige have de sidste putts i, sagde han på vej til øvegreenen.

Dagen igennem havde Bjerregaard svært ved at sende sine putts af sted med den rigtige fart, og det gjorde, at de enten blev slået igennem breaket eller faldt af før hullet. Men i manglen på en artig putter hjalp wedgen til med et præcist chip for en eagle på tredje hul.  

Søren Kjeldsen leverede en 72'er på Royal Selangor Golf Club, og det sendte ham tilbage til par samlet, hvilket giver en delt 59. plads inden de afgørende 18 huller.

Øverst i tabellen skabte Lee et hul på tre slag ned til Marcus Fraser med en runde i 64 slag, der bød på hele ni birdies. Det 22-åige talent spiller hovedsageligt hjemme i Sydkorea og på asientouren, og ugens turnering er kun hans anden på europatouren, men når han får chancen, bliver den udnyttet. I Hong Kong Open blev han delt nummer tre, og i denne uge er han godt på vej mod titlen.

- Jeg bliver en lille smule nervøs af at tænke på finalerunden, men jeg vil gøre mit bedste. Denne weekend bliver rigtig god for min golfkarriere, sagde Lee til europatouren.