Ny golfbog: Golfspillerens Farfar

Søren Meinertsen er manden bag Golfspillets Hemmeligheder på Golf.dk. Nu har han skrevet en bog fyldt med golfhistorier. (Foto: Forlaget Mellemgaard)

Printer venlig versionSend til en ven

Manden bag Golfspillets Hemmeligheder på Golf.dk er aktuel med en ny bog med en række golfnoveller, som skal gøre dig klogere på både golfspillet og livet som sådan

Faste læsere på Golf.dk har formentlig stødt på Søren Meinertsens populære serie om Golfspillets Hemmeligheder. Nu er Søren Meinertsen på banen med en helt ny novellesamling, hvor alle historier har golfspillet som det centrale omdrejningspunkt.

Bogen hedder “Golfspillerens Farfar - og andre golfhistorier”, og ideen bag samlingen af golfhistorier rummer to sider, fortæller Søren Meinertsen:

- Min idé med historierne er dobbelt. På den ene side at fortælle historier om, hvor stor betydning spillet kan have for den enkeltes liv og måde at se på tilværelsen - på den anden side at fortælle teknisk instruktivt om løsninger i forhold til spillet. Forhåbentlig går de to sider op i en højere enhed.

Historierne er blevet til i et samarbejde med den tidligere landstræner Anders Dahl Christiansen, der har ageret ekspert og “mesterkok” for Meinertsen.

- Ideen med golfnoveller er - uden sammenligning i øvrigt - hentet fra Babettes Gæstebud, hvor der fortælles en historie, hvor der undervejs skal laves forskellige retter. Ligesom golf kan mad også blot være en slags reaktion: Vi er sultne, nu er det snart frokost, aften og så videre - men det kan have betydning for den enkelte, at både golf og madlavning kan være en måde at agere på.

- Man skal tænke sig om, man skal træffe beslutninger og løse problemer, og man skal kunne dygtiggøre sig. Især for lidt ældre, hvor livet let bliver et "reaktions-liv" er det guld værd at finde nogle områder, hvor der kan ageres - og hvor det giver mening at blive dygtigere og dygtigere - måske endda på et tidspunkt, hvor alt andet går ned ad bakke. Blot det at skulle tage af sted til golf er en vigtig del af det at agere - akkurat som det også er en måde at agere på, at man ikke blot vælger færdigretter eller take-away, fortæller Søren Meinertsen.

Søren Meinertsen er uddannet skolelærer, cand.jur. og ejer af Park Bio i København. Han har tidligere skrevet musicals, revy og tre krimier. Han beskriver sig selv som en almindelig, ældre klubgolfer med hcp. 6,8.

Bogen udkom 25. januar på Forlaget Mellemgaard og kan købes her.

Du kan læse 13. episode af Golfspillets Hemmeligheder her (i bunden er der links til de foregående kapitler).