Ny bane - samme stabile spil

Victor Østerby holder af at spille i varmen, og det smitter af på resultaterne. I fire af sine første fem runder i Thailand har han brudt banens par (Foto: ECCO Tour).

Printer venlig versionSend til en ven

Victor Østerby og Martin Ovesen åbnede med runder under par ved Final Stage af Asientourens Q-School

For et år siden løb Daniel Chopra tør for spillemuligheder i USA, så han vendte blikket mod østen og tilmeldte sig asientourens Q-School. Den vandt han, men efter at være sluttet som nummer 71 for året (kun de 60 bedste beholder spilleretten), er den 42-årige svensker tilbage i Thailand for at genvinde sin plads til 2016.
 
Den kampagne startede fint med en runde to slag under par, som placerer den dobbelte PGA Tour-vinder på en delt 37. plads. 242 spillere er kvalificeret til finalen, men der er kun belønning til de 40 bedste.
 
De to danske deltagere, Victor Østerby og Martin Ovesen, kvalificerede sig til finalen fra Springfield Royal Country Club, som også lægger græs til finalen, men dagens runde spillede de på Imperial Lakeview Golf Club. Selvom banen var ny, blev der lagt det samme, stabile spil for dagen, som har bragt dem hertil. Begge skød runder i -1, hvilket svarer til 53. pladsen.
 
Ganske vist er det under kvalifikationskravet, men i starten af en lang turnering er det vigtigt med et solidt udlæg, der kan bygges videre på. Det har de fået, og der er 54 huller tilbage til at kravle frem i stillingen.   
 
Det kan komme til at kræve hårdt arbejde, hvis de skal helt til tops, for koreaneren Yikeun Chang lagde ud med en runde i 63 slag, -8.