New Zealand skælver under Kos fødder

Lydia Ko vandt søndag sit nationale mesterskab for tredje gang. (Foto: Getty Images)

Printer venlig versionSend til en ven

Nanna Koerstz Madsen tog et nyt skridt i retning mod sin første sejr på LET, da Lydia Ko forsvarede sit nationale mesterskab

Kun 18 år gammel og nu med 15 professionelle turneringssejre i rygsækken - Lydia Ko bliver ved med at imponere. Verdens nummer ét ankom til sit nationale mesterskab, ISPS Handa New Zealand Women's Open, som altoverskyggende favorit, og hun levede op til forventningerne ved at forsvare sin titel fra 2015.

Med en solid runde i 70 slag på Clearwater Golf Club nåede Ko til -10, hvilket gav hende en sejr på to slag. Blandt de hårdeste konkurrenter var Nanna Koerstz Madsen. Danskeren blev nummer tre efter Ko i sidste års udgave, og denne gang rykkede hun et skridt nærmere sin første sejr på Ladies European Tour med en delt andenplads.

Koerstz Madsen var over par efter 12 huller af finalerunden, men med tre birdies på vejen ind blev resultatet to under par og -8 samlet.

Godt nok er spilleren fra Smørum et par år ældre end Ko, men alder tæller ikke for noget i denne sammenhæng. Ko er en superstjerne, et unikum med rutine, der langt overgår hendes unge år, og alene at være tæt på at matche hendes score, det vidner om en lys fremtid for Koerstz Madsen. På trods af den flotte andenplads var hun ikke ovenud lykkelig, og det viser et ambitionsniveau, der rækker hele vejen op til skyerne.

- Det er med lidt blandede følelser at jeg slutter som nummer 2 for anden uge i træk. Jeg misser fem putts fra under to meter denne uge, og spiller egentlig godt nok til at vinde, skriver hun på Facebook.

I 2015 var der tegn på, at denne generation kan blive dansk kvindegolfs mest succesfulde, og ugens 54 huller i Christchurch forstærkede kun det håb. Hele tre danskere satte et tydeligt præg på turneringen.

Nicole Broch Larsen førte efter første runde, men fadede ud med en 74'er i finalen. Det gav en delt 17. plads. Emily Pedersen nåede op på en delt førsteplads med Ko, da hun lavede eagle på dagens andet hul, men i sidste ende blev det til en runde i par og en delt sjetteplads i -6.

Søndag middag blev turneringen ramt af et jordskælv med styrke 5,7 på Richterskalaen, der satte jorden i svingninger i 10-15 sekunder. Det kom ikke til at påvirke afviklingen af turneringen, og det påvirkede ikke Ko på sin vej mod sejren.

Danskerne er ved at sende deres egne rystelser gennem professionel golf. Koerstz Madsen har spillet to turneringer i 2016 og er blevet nummer to i dem begge. For Broch Larsen og Pedersen var New Zealand sæsonens første stop. Det kan kun være et spørgsmål om tid før de tre tidligere landsholdskollegaer får spillet sig ind i verdenstoppen, og allerede torsdag får de en ny chance for at imponere, når det går løs i ISPS Handa Women's Australian Open.  

For fem år siden døde 187 mennesker i New Zealand ved et stort jordskælv, som også resulterede i skader for mange milliarder. Heldigvis er der ikke rapporteret om større skader på hverken bygninger eller mennesker efter dagens skælv.


1 kommentar "New Zealand skælver under Kos fødder"

Flot resultat

Flot golfresultat af de danske piger - ikke mindst Nanna, der har haft en flot start på 2016. Også ros til Golf.dk for hurtig levering af finaleresultatet.