Nappede point på sidste chance

Søren Kjeldsen havde ikke noget at tabe mod Rafa Cabrera Bello, men han vandt et point og noget respekt. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Thorbjørn Olesen besejrede Smylie Kaufman, og Søren Kjeldsen delte med Rafael Cabrera Bello på tredje runde af WGC - Dell Match Play 

Nu er de 16 spillere fundet til 1/8-finalerne ved WGC - Dell Match Play.

Inden tredje runde af puljespillet havde Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen udspillet deres chancer, men de sluttede begge med fine præstationer.

For Søren Kjeldsen var der noget på spil for modstanderen Rafael Cabrera Bello, der havde vundet sine to første matcher. 

Men Kjeldsen leverede en stærk præstation og bød virkelig Cabrera Bello op til dans. Kjeldsen bragte sig foran på første hul. Det blev udlignet på fjerde, men på syvende hul kom Kjeldsen igen foran. I den velspillede og jævnbyrdige match skiftede føringen, men Søren Kjeldsen havde de bedste vinderchancer, da han udnyttede et birdieputt fra knap fem meter og bragte sig 1 up. 

Udsigten for Rafael Cabrera Bello var et omspil for at sikre sig puljesejren og videre avancement, hvis han tabte matchen. Men på 18. hul slog spanieren til med en birdie, og det endte med en delt match.

Det var tilstrækkeligt til at vinde puljen. Havde Kjeldsen vundet matchen, skulle der spilles mod Hideki Matsuyama om puljesejren.

- Søren var virkelig en hård modstander i dag. Han havde jo ikke noget at tabe, så han spillede lidt mere afslappet, men du kunne se, han stadig ville vinde. Han gjorde det virkelig svært for mig, men jeg spillede stadig godt, sagde Rafael Cabrera Bello til pressen.

Thorbjørn Olesen var oppe mod Smylie Kaufman.

Smylie Kaufman vandt første hul, men det blev udlignet på fjerde hul efter dagens første birdie. På sjette hul kom Olesen 1 up. Han var meget tæt på at udnyttet et eagleputt fra syv meter, men en birdie rakte til føringen.

Kaufmann udlignede på ottende hul, men på niende sendte han en bold væk i træerne, fik et strafslag og tabte hullet.

Derfra var Thorbjørn Olesen ikke bagud på noget tidspunkt, og han lukkede matchen med en birdie på 17. hul til sejr 2&1.

De tre topseede i turneringen er alle med blandt de sidste 16. Dog skulle Rory McIlroy spille 20 huller, før han besejrede Kevin Na.

Nu venter der et brag af en match mod Zach Johnson, der har vundet alle sine tre matcher med overbevisning. 

Jason Day, Bill Haas, Patrick Reed og Louis Oostshuizen er også kommet med størst overbevisning gennem puljespillet med tre sejre

Matcherne i 1/8-finalen:

Bill Haas vs. Chris Kirk

Rory McIlroy vs. Zach Johnson

Matt Kuchar vs. Brooks Koepka

Jason Day vs. Brandt Snedeker

Byeong-Hun An vs. Rafa Cabrera Bello

Patton Kizzire vs. Ryan Moore

Dustin Johnson vs. Patrick Reed

Jordan Spieth vs. Louis Oosthuizen