Mickelson-magi for tredje dag i træk

Phil Mickelson har fået en flot sæsonstart, som giver håb om flere titler i fremtiden (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Jason Dufner forsvarede sin førsteplads i CareerBuilder Challenge med en suveræn afslutning på tredje runde. Phil Mickelsons kælne korte spil holder ham nær toppen

Enkelte gange har han kigget frem, men generelt har der været stille omkring Phil Mickelson, siden sejren i The Open Championship i 2013. Med sine 45 år og en debiliterende psoriasisgigt begyndte det at se ud til, at formdykket skulle blive permanent. 
 
I vintepausen forsøgte den populære amerikaner at puste nyt liv i karrieren ved at skifte svingtræner, og det ser ud til at have haft en positiv effekt på spillet. I sin sæsondebut, CareerBuilder Challenge, er det blevet til runder i 68, 65 og 66 på banerne La Quinta, PGA West Tournament Course og lørdag på PGA West Stadium Course. Det lange spil er blevet ændret, men det er en velkendt magi omkring greens, han har givet eksempler på. Torsdag chippede han en i hul, gentog bedriften fredag, og lørdag holede han udefra for tredje dag i træk med et flopslag. Var det et flopslag? Måske ikke helt. Døm selv i klippet herunder. Flot var det i hvert fald.

 
Samlet er Mickelson 17 under par, men traditionen tro bliver der skudt lavt i Pro-Am turneringen, så det er kun godt nok til en delt femteplads. Hvis det skal blive til karrierens 43. sejr på PGA Touren, skal Mickelson hente seks slag på Jason Dufner. 
 
Dufners runder i 64, 65 og 64 har bragt han alene på førstepladsen i -23 med to slag ned til Jamie Lovemark. Ligesom Mickelson er Dufner uden sejr siden 2013, hvor han vandt sin første og eneste major, PGA Championship. 
 
Dufner startede blødt ud på tredje runde, men han spillede sig i favorabel position til at vinde sin fjerde PGA Tour titel med en bagni i 29 slag, syv birdies og to pars. 
 
- Jeg sagde til min caddie og mine amatørmakkere, "nu kommer jeg til at gøre noget godt". Når man begynder at tænke sådan, sker der gode ting. Det er, hvor jeg er mentalt lige nu, sagde Dufner ifølge AP.