Med nyt fokus retter McIlroy blikket mod førstepladsen

Rory McIlroys øjenoperation har indtil videre ikke givet de mindste komplikationer (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven
En laseroperation på begge øjne før nytår har givet Rory McIlroy klarsyn, som han tror vil hjælpe i kampen om at genvinde verdensherredømmet
 
Efter Rory McIlroys mesterlige sommer i 2014, hvor han vandt The Open, Bridgestone Invitalional og PGA Championship inden for en måned, var det svært at forestille sig nogen true nordirerens førsteplads på verdensranglisten langt ud i fremtiden, men kun et år senere var han stødt fra tronen.
 
En uheldig ledbåndsskade forhindrede ham i at forsvare The Open og Bridgestone, og fra sofaen kunne han følge himmelstormeren Jordan Spieth på vej mod verdenstoppen og en af historiens største majorsæsoner. Siden skulle også Jason Day blive brændende varm og få en smagsprøve på tilværelsen sim nummer et.
 
End ikke sejren i DP World Tour Championship kunne rokke McIlroy fri fra tredjepladsen, men den mindskede dog afstanden til toppen.
 
Ved årsskiftet så stillingen ud sådan:
 
1 Spieth - 11,5095
2 Day - 10.9398
3 McIlroy - 10.7509
 
(Tallene viser den gennemsnitlige pointhøst pr. turnering).
 
Indtil videre har Rory McIlroy spillet med handicap (eller måske nærmere givet slag væk til feltet), da han har brugt kontaktlinser, som til tider har været til gene. Det er slut nu, for i december fik den 26-årige superstjerne foretaget en laseroperation for at korrigere synet.
 
- Jeg har altid følt, jeg havde svært ved at læse greens. Jeg har altid haft problemer med mine øjne, specielt om sommeren hvor man gnider sig i øjnene, og nogle gange ville der komme ting ind under kontaktlinsen, og så bliver alting sløret.
 
- Nu er det fantastisk, det er det virkelig. Jeg fik det gjort, og morgenen efter føltes det en smule grynet, hvilket de sagde, det ville gøre. Jeg har brugt øjendråber de sidste par uger. Men jeg skulle til et rutinetjek ret hurtigt efter, og da jeg var der, var mit syn allerede bedre end gennemsnittet, sagde McIlroy til The Guardian.
 
Han vandt fire majors med kontaktlinser, og hvis optimismen omkring proceduren kan konverteres til sparede slag, er han godt på vej mod mange flere - måske allerede til april, hvor han skal forsøge at fuldende "Career Grand Slam" på Augusta National.
 
- Det er bare så rart ikke at skulle bekymre sig om kontaktlinser. Det må nødvendigvis hjælpe på puttingen. Alle, som har fået foretaget proceduren, siger det samme: "Du kommer ikke til at fortryde det". Tæt på, fra 20-30 meter, er der, hvor folk kan se en forskel i skarphed, sagde McIlroy.
 
Tidligere i december slog han fast over for BBC, at det har høj prioritet at ligge øverst på verdensranglisten, hvor han har tilbragt 95 uger allerede, og det mål betyder, at der skal spilles mere golf i starten af sæsonen end vanligt. To turneringer har McIlroy planlagt at tilføje i forhold til 2015, hvoraf Northern Trust Open i LA bliver den ene.
 
- Jeg har brug for at føle, jeg er midt i sæsonen på Augusta, sagde han.
 
Kapalua bliver dog ikke et af de nye kryds i McIlroys kalender. Årets første turnering begynder torsdag, og det er med både Day og Spieth med mulighed for at justere på verdensranglisten.