McIlroy debuterer nyt greb

Rory McIlroy går nye veje i jagten på succes. (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Rory McIlroy har kasseret det greb om putteren, som har hjulpet ham til fire majorsejre

Verdens nummer tre vil gerne være verdens nummer ét igen, og i den jagt har Rory McIlroy byttet rundt på nogle ting: Sine hænder.

Nordireren har vundet fire majors, to World Golf Championships og et hav af regulære europatour- og PGA Tour-turneringer. Al den succes er opnået med et konventionelt grip på green, men når WGC – Cadillac Championship begynder senere torsdag, vil venstre hånd være nederst på putteren.

- Det er en træningsøvelse, jeg har benyttet et stykke tid, fordi, jeg føler, min venstre hånd kontrollerer slaget med putteren. I løbet af de seneste uger var min højre hånd blevet lidt for dominerende. Jeg trænede med venstre hånd nederst over weekenden, og det føltes rigtig, rigtig godt. Jeg prøver at give det en chance denne uge, og så ser vi, hvad der sker. Men det føles rigtig, rigtig godt. Bolden ruller rigtig godt, kontakten er meget bedre, og det tager egentlig min højre hånd ud af svinget, sagde McIlroy på sit pressemøde onsdag.

McIlroys nye stil på det korte græs minder om den, Thomas Bjørn har haft succes med gennem hele sin karriere. Det samme greb er Ernie Els gået over til for få uger siden for at kurrere sine yips. En række af verdens bedste spillere benytter den metode inklusiv verdens for tiden bedste putter, Jordan Spieth, men Tiger Woods og Jack Nicklaus – historiens to bedste puttere under pres - brugte begge et konventionelt grip.

Det betyder ikke nødvendigvis, at det konventionelle greb er en bedre metode. Under en tv-transmission for et par år siden sagde Gary Player, at han havde snakket med ”Big Jack” om putting, og de var blevet enige om, at hvis de skulle starte forfra med golf, ville de putte ”cross-handed”.

Hvis du er træt af alt for mange tre-putts, kan det være, at venstre hånd nederst er noget, der skal prøves, når sæsonen indledes. For McIlroy lader det i hvert fald til at være mere end et flygtigt eksperiment.

- Det føles, som noget jeg vil holde mig til, uanset udfaldet i denne uge eller den næste, sagde han.


3 kommentarer til "McIlroy debuterer nyt greb"

Spieth

Spieth putter med venstre hånd nederst og ikke med et konventionelt greb.

Spieth

Ja, det var da noget sludder.
Tak for korrektionen.

Tiger putter heller ikke med et konventionelt grip

Han har godt nok højre hånd nederst, men han lapper sin venstre pegefinger hen over højre hånds lille og ringfinger.