Marokkansk forår i golfsporten

Maha Haddioui er en rollemodel for arabiske golfspillere, og hun håber, mange kvindelige golfspillere vil gå i hendes fodspor. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

LET, LPGA og OL er blandt målene for den første arabiske professionelle golfspiller på kvindesiden

Det er helt normalt, at startlisten til en hvilken som helst turnering på europatouren rummer en lokal professionel med håb, drømme og ambitioner om en stor golfkarriere. Men der er alligevel noget særligt over en 23-årig professionel, der stiller op i Lalla Meryem Cup i denne uge.

Maha Haddioui er den første arabiske professionelle golfspiller på kvindesiden. 

- Mit mål er at blive den første marokkaner og arabiske golfspiller, der kommer på europatouren. Jeg håber, at der vil være mange flere kvinder, som vil følge mine fodspor, sagde Maha Haddioui tidligere på året i et interview med CNN.

Hun blev professionel i 2010 og viste sidste år i Lalla Meryem Cup lovende takter og blev nummer 25. Hun stillede i januar op på tourskolen, men fik ikke sit tourkort. Derfor handler denne sæson om at få invitationer til nok turneringer til at spille sig på europatouren i 2013.

Men det er blot det første skridt på vejen for den ambitiøse rollemodel, der drømmer om LPGA og ikke mindst OL.

- Jeg har altid set de olympiske lege med min far, og det er den største sportsevent i hele verden. Vi har haft nogle store marokkanske atleter som Hicham El Guerrouj, som har gjort nationen stolt, og min drøm er at gå i deres fodspor, sagde Maha Haddioui til CNN.

Hun har blandt andet forberedt sig på en professionel karriere ved at bruge fire på Lynn University i Florida. Hjemme i Marokko har hun fået opbakning fra både sin familie men også fra landets sportsministerium.

I Marokko har det arabiske forår ikke givet store uroligheder. Kong Mohammed VI og kongehuset er respekteret i landet, og Maha Haddioui er tryg ved udviklingen i landet.

- Vi har haft nogle fredelige protester i Marokko, og det har ført til store ændringer i landets forfatning. Men vi har nydt vores frihed i Marokko i årtier, sagde Maha Haddioui tilbage i februar.

Fra torsdag har hun muligheden for at nyde sin plads i feltet ved Lalla Meryem Cup tæt på sin marokkanske base i Agadir og sætte sin egen personlige signatur på golfsportens udvikling.