Made in Denmark laver nyt Proteam

Et nyt dansk proteam har set dagens lys

Printer venlig versionSend til en ven

Team Made in Denmark – et nyt professionelt dansk golfteam ser nu dagens lys. Planen er at få flere danskere på challenge- og europatouren, og Made in Denmark vil allerede i 2016 skabe fem nye danske challengetour-spillere.

– Gennem de sidste år kan vi konstatere, at tilgangen af danskere til Challenge Tour, på nær 2015 sæsonen, har været ganske stabil. Vi kan også konstatere, at niveauet, på dem der kommer ud, er ganske højt, hvilket betyder, at der faktisk hvert år siden 2009 er sendt spillere op på European Tour, siger Promoter Flemming Astrup og fortsætter;

– Vi har i sæsonen 2016 dog kun tre danske Challenge Tour spillere i Andreas Hartø, Mads Søgaard og Christian Gløët, og det er for lidt. Det er ikke godt for udviklingen, og på sigt er det ikke godt for Made in Denmark, hvor vi jo er afhængige af danskere på øverste hylde.

– Derfor har vi taget initiativ til Team Made in Denmark, som skal give en række danske talenter muligheden for at udvikle sig og spille en hel eller i hvert fald en halv sæson på Challenge Touren.

Fem spillere får otte starter på Challenge Touren
Som arrangør af en Challenge Tour turnering råder man over 50 invitationer. En del af disse invitationer byttes traditionelt med andre turneringer, hvorefter de resterende er blevet brugt på at sikre et stort antal lokale talenter en enkelt start i den nationale turnering. Den model eller praksis har Made in Denmark valgt at ændre og således byttet stort set alle deres invitationer med andre turneringer.

En spiller uden Challenge Tour kategori må spille op til syv turneringer samt sit eget land på invitationer, og dermed kan man i princippet gennem denne model”skabe” fem nye danske Challenge Tour spillere allerede i år.

Mange spiller i bruttotruppen
Forud for ECCO Tourens Winter Series i Spanien blev ni spillere indkaldt til et infomøde om det nye team. De ni spillere var Daniel Løkke, Martin Leth Simonsen, Benjamin Poke, Kasper Estrup, Martin B. Ovesen, Mathias Gladbjerg, Niklas Møller Nørgaard, Peter Vejgaard og Rasmus Hjelm.

– Udover de ni vi indkaldte er der en lang række andre spillere, bl.a. Nicolai Kristensen, Nikolai Høgh, Simon Willer, Mark Haastrup m.fl., som vi også holder øje med. Men da vi kun kan tilbyde fem pladser,  valgte vi at ”nøjes” med de ni, forklarer Flemming Astrup.

To spillere er udtaget
To spillere; Daniel Løkke og Martin Leth Simonsen er blevet udtaget til teamet. Daniel Løkke blev udtaget på baggrund af sin placering på Nordic Golf League 2016, hvor han som nummer seks sluttede lige uden for top 5, som fik deres Challenge Tour kort. Martin Leth Simonsen er udvalgt gennem DGU, der i samarbejdet med Made in Denmark har fået en plads i teamet stillet til rådighed.

De tre sidste spillere udtages mandag den 21. marts umiddelbart efter ECCO Tour Winter Series på PGA Catalunya, hvor alle er til start fra fredag til søndag i denne uge. Spillerne udtages af Made in Denmark i samråd med DGU landstræner Thomas Larsson og sker på baggrund af en vurdering af resultater, rangering og samtaler med hver enkelt spiller.

Fakta om Challenge Tour Wild Cards

  • Promoteren af hver  turnering råder over 
    50 wild cards
  • En spiller kan maksimalt spille 7 turneringer 
    + 1 i eget land på Wild Card
  • For at opnå en rangering på Road to Oman Ranking skal en spiller have spillet minimum 
    7 turneringer