Målet er OL-medaljer til dansk golf

John Axelsen har OL-erfaring fra Summer Youth Olympic Games i 2014, men det er ikke i år, han skal toppe sæsonen med OL

Printer venlig versionSend til en ven

Otte danskere er med ved Copa de Sotogrande / European Nations Cup, hvilket er den største styrkeprøve indtil videre i sæsonen, der senere byder på en stribe af store turneringer

Der venter EM både individuelt og for hold for både herrer, damer, juniordrenge og juniorpiger. Der venter et VM i Mexico. Og så er der jo også et OL i Rio.

Så der er lagt op til en perlerække af store udfordringer for den danske golfelite. Der er lang vej endnu dertil, men et lille, forsigtigt fingerpeg kan komme på amatørernes vegne på Real Club de Golf Sotogrande i denne uge, hvor Copa de Sotogrande / European Nations Cup afvikles.

-Det bliver jo en spændende turnering, som vi tidligere har lavet gode resultater i. Vi har ikke en lavet en decideret målsætning, men der er noget, de snakker om dernede. Men både John Axelsen og Puk Lyng Thomsen lavede jo tredjepladser ved Portuguese International Amateur tidligere på sæsonen, så det vidner jo om en god form, men det er stadig tidligt på sæsonen, så der kan stadig kommer lidt svingninger i formen, siger elitechef i DGU Claus Mølholm til Golf.dk

Til start i det spanske er Emil Søgaard, Sixten Jensen, Christoffer Bring, John Axelsen og Victor Bjørløw i herrerækken, mens Puk Lyng Thomsen, Cecilie Bofill og Stephanie Astrup er med i damerækken.

Der spilles både en nationskonkurrence og en individuel konkurrence. 

Victor Bjørløw kom med i turneringen på en af de sidste pladser i det individuelle felt og tæller altså ikke med i nationskonkurrencen.  

I det meget spændende turneringsprogram skiller særligt én turnering sig ud.

-Topprioriteten i 2016 er OL, hvor målet er en medalje. Der er jo ikke alle spillere, der er en del af arbejdet i DGU med eksempelvis Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen. Men der er så til gengæld på damesiden med Nanna Koerstz Madsen, Nicole Broch Larsen og Emily Pedersen. Hos herrerne kan Lucas Bjerregaard og Morten Ørum Madsen måske også nå at komme med i feltet, men uanset hvilke danskere, der kommer med til OL, vil det have kæmpe betydning for dansk golf, siger Claus Mølholm.

DGU har selvsagt kig på andre ting end OL. Ikke mindst på det lange perspektiv.

-Vi har et mål om at have fire spillere i top 200 på amatørernes verdensrangliste for at vise, at vi kontinuerligt udvikler gode spillere i Danmark. I forhold til den professionelle del ser vi gerne en spiller hvert år, der kvalificerer sig til europatouren og Challenge Touren, siger Claus Mølholm.

Lige nu er fem danskere inde i top 200. Hos damerne er Caroline Nistrup er nummer 29, Puk Lyng Thomsen nummer 87 og Malene Krølbøll Hansen nummer 170.

Hos herrerne er John Axelsen nummer 118 og Christoffer Bring nummer 128.