Lucas Bjerregaard klar til finalebrag

Lucas Bjerregaard har fire top 10 placeringer i sine seneste syv turneringer på europatouren. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Førstepladsen blev til en delt andenplads for Lucas Bjerregaard ved BMW Masters, men der er kun ét slag op til Thongchai Jaidee

66’erne blev til en 70’er og førstepladsen blev til en andenplads. Men det ændrer ikke på billedet af, at Lucas Bjerregaard kan gå ind til søndagens finale på Lake Malaren Golf Club i Shanghai med chance for sejr ved BMW Masters.

Formen hos Lucas Bjerregaard tyder på, at en sejr vil være i spil søndag. Fire gange i sine seneste syv turneringer på europatouren er sluttet med resultater i top 10 med andenplads i UBS Hong Kong Open, niendeplads i Portugal Masters, femteplads i Porsche European Open og tredjeplads i Open d'Italia

Lucas Bjerregaard startede tredje runde med et forspring på tre slag til andenpladsen, og det forspring var væk efter ni huller. Ikke på grund af fejl fra Lucas Bjerregaard, men derimod på grund af stærk spil fra makkeren i førerbolden, Thongchai Jaidee.

Den 45-årige thai Jaidee var i -5 for runden efter ni huller, mens Lucas Bjerregaard var i -2, og så var den føring væk.

På bagni leverede Thongchai Jaidee yderligere to birdies, inden han sluttede med en bogey til en runde i 66 slag.

Lucas Bjerregaard måtte også indkassere en bogey, hvilket var den kun anden bogey i turneringen indtil videre. Den blev også til en enkelt birdie mere, og dermed en runde i 70 slag (-2). Med sin total i -14 deler han andenpladsen med Byeong Hun An og Sergio Garcia.

I søndagens finale skal Lucas Bjerregaard i den næstsidste bold være i selskab med Kristoffer Broberg og Patrick Reed, der ligger på henholdsvis femte og sjettepladsen.

Det bliver et spændende gensyn for Lucas Bjerregaard med Kristoffer Broberg, for de har tidligere spillet en del turneringer sammen på Ecco Tour, og de har taget den samme vej fra Nordic League via Challenge Tour og til europatouren.

For de to andre danskere ved BMW Masters blev det en lidt blandt omgang. Søren Kjeldsen spillede sin tredje runde i 71 slag (-1) med to birdies og en afsluttende bogey. Det sendte ham fra 12. pladsen og ned til 24. pladsen i samlet -6.

Thorbjørn Olesen rykkede til gengæld den modsatte vej fra 61. pladsen til 44. pladsen efter en tredje runde i 68 slag. Han startede på 10. hul og åbnede med to birdies, men måtte indkassere en dobbeltbogey på banens 17. hul, men han sluttede stærkt med fire birdies på sine syv sidste huller. 

Det bragte hans runde til -4 og hans total til -2 på 44. pladsen.