Korte rør på touren

Ian Poulter var svært tilfreds med at kunne trække i shorts onsdag i Abu Dhabi (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Tirsdag aften blev shorts på europatouren tilladt, da "tournament committee" vedtog forslaget enstemmigt

Europatouren får et nyt look fremover. I hvert fald fra mandag til onsdag, hvor spillerne forbereder sig og spiller Pro-Am. Tirsdag aften vedtog "tournament committee" - det vil sige spillerrådet, som Thomas Bjørn er formand for - enstemmigt at lade spillerne bære shorts i dagene op til turneringsstart.
 
Der er tale om en lille revolution startet af Ryder Cup-kaptajnen, Darren Clarke. Under sidste uges EurAsia Cup bad han turneringsarrangørerne om lov til at lade sit hold træne i korte rør i Malaysias stegende hede. Den forespørgsel blev skudt ned, men da nordireren appellerede til europatourens nye direktør, Keith Pelley, blev der givet grønt lys for den ene uge.
 
Men da Clarke og Lee Westwood ramte træningsbanen i Abu Dhabi tirsdag, var det igen i shorts, og da europatouren tog stilling til spørgsmålet samme aften, blev resultatet altså et rungende "ja" til shorts.
 
Der er noget pudsigt ved, at ændringen sker i Abu Dhabi, hvor kulturen vel dårligt kan kaldes progressiv, og i hvert fald ikke taler for at vise hud i ofentligheden - især ikke kvinder. Når det kommer til golf og påklædning, har kvinderne dog længe været frigjort af de tidligere århundreders normer og må sågar spille turneringsrunder i shorts (eller nederdel). 
 
Måske er europatourens nye tiltag blot første skridt i retning mod at kopiere kvindernes lempelige drescode, og ifølge Rory McIlroy ville det ikke tage noget fra golfen, hvis udøverne kunne konkurrere i shorts.
 
- Hvorfor ikke? Det afhænger af, om spillerne er komfortable med det, eller ej. Jeg synes ikke, spillets traditioner eller etikette, eller hvordan gutterne ser ud på banen, vil lide under det, sagde han onsdag.

 

 

8 kommentarer til "Korte rør på touren"

Et nederlag for golfen

Fantastisk:-)

Endelig får golfens yperste udøvere lov til at klæde sig som rigtige sportsfolk.....og ikke som en flok tøffelhelte, der er på vej til garden party hos Emma Gad:-)..........very nice.......og godt for sporten.

Mon også vi får lov til at banke Amerikanerne til Ryder Cup iført rigtigt sportstøj........det kunne være skønt at se Amerikanerne, slæbende sig svedende rundt i lange garbardine bukser.........imens europæerne førte sig frem i smarte shorts:-)

Rough Rider......beklager .......men du må nøjes med at se PGA Tour fremover:-)

Rolig nu E. CHR.

Jeg kommer ikke til at se på det, heldigvis. Det er ikke gældene når de spiller torsdag til søndag.

Rough Rider

Øv.......ja.....ser først nu det kun er i Pro-am'en:-(........Det var næsten også for godt til at være sandt..........Jeg sidder nu og overvejer om jeg skal hoppe på Tennis igen........der er sgu lidt mere ungdom over piratshorts og ærmeløse
t-shirts end lange kedelige rør:-)

CHR

CHR: Nu er der jo mange forskellige traditioner som kendetegner forskellige sportsgrene, hvilket gør at de alle har deres egen charme.. Syntes jeg i hvertfald.

Golf har bestemt sine mørke sider, såsom at udelukke kvinder fra diverse klubhuse osv. men jeg syns bestemt at man skal opretholde "Gentlemanden" der er pænt klædt i sporten.

Man møder feks. heller ikke op iført sort tøj til Wimbledon, fordi man pludselig syntes det andet er blevet kedeligt !!

Så længe de holder poloen

Så længe de holder poloen nede i shortsene!!!!

Åh Gud åh gud

Hvad bliver nu det næste, denimshorts. Slap dog af, selv proerne må nu.

Traditioner

Acceptabel dress code ændrer sig gradvist, og det har den altid gjort.

Hvis vi skulle følge de oprindelige traditioner, skulle alle vi mænd spille i plusfours, jakke og slips. Hvor mange af jer "traditionalister" gør det til daglig?

Hvis man skulle følge en lidt senere dress code, kunne man godt tage jakken af på golfbanen, men skiftede - selvfølgelig - til et frisk sæt tøj med jakke og slips, når man skulle i klubhuset. Det er ikke mange steder, hvor dette stadig er krav - slet ikke i Danmark.

Og kvinder måtte selvfølgelig ikke spille golf - i hvert ikke turneringsgolf - og da de fik lov til at spille lidt, måtte de i hvert fald - lige som pro'erne - selvfølgelig ikke komme i klubhuset.

Der vil altid være nogen, der vil modsætte sig ændringer i dress code, som de selv er vant til, men det vil ikke stoppe udviklingen.

Især nu, hvor ET spillere flere og flere turneringer uden for Europa på steder, hvor der ofte er 35 grader eller mere, giver det god mening at lade dem spille i shorts - i første omgang i pro-ams, hvor de tit spiller med tre amatører i shorts.