Kong Louis har Georgia on his Mind

Louis Oosthuizen og caddie Wynard Stander omfavner hinanden på 18. green. (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

To års sejrstørke sluttede for Louis Oosthuizen i ISPS Handa Perth International, og nu retter sydafrikaneren blikket mod Magnolia Lane

Med et komplet spil og en skøn rytme, som ingen robotteknologi nogensinde vil blive i stand til at kopiere, melder spørgsmålet sig: Hvorfor vinder Louis Oosthuizen ikke oftere, end han gør?

I ISPS Handa Perth International tog sydafrikaneren et skridt mod at rette op på den alt for lille høst af trofæer, da han vandt for ottende gang på europatouren. En af de sejre er The Open, og mens den titel tæller til PGA Touren har den 33-årige hobbylandmand aldrig vundet i USA.

Skader har været en væsentlig årsag til, at han ikke har vundet mere, men flere gange har han også lignet den rigtige mand på det forkerte tidspunkt. Var det ikke for Bubba Watsons bøjning af de fysiske love, ville Oosthuizen være indehaver af en smagløs og meget eftertragtet grøn jakke. I US Open sidste sommer stod kun Jordan Spieth i vejen for sejren og få uger efter tabte ”King Louis” omspillet om The Open på St Andrews, hvor han havde sejret så overbevisende fem år tidligere.

Ikke meget skulle være forløbet anderledes, for at Oosthuizen havde været mangedobbelt majorvinder og tre fjerdedele af vejen mod den eksklusive klub af Grand Slam-vindere.

Ugens turnering på Lake Karrinyup Country Club var aldeles langt fra en major, og Oosthuizen kom til Perth som den klart højest rangerede spiller i feltet. Det er aldrig nemt at vinde, men han gjorde, hvad han skulle, og kan tage mod Florida med et ekstra stykke bagage.

Oosthuizen gik ind til finalerunden med et forspring på tre slag, og selv om han kortvarigt blev indhentet efter en bogey på hul to, var han hurtigt efter tilbage alene i spidsen. Det blev til en bogey mere på hul 18 for en runde i -1 og en sejr på et slag ned til Alexander Levy.

Det er den første sejr til Oosthuizen i to år, og den kommer på et glimrende tidspunkt.

- Min PGA Tour-sæson starter næste uge på Doral, så det vil give mig et stort skud selvtillid, at jeg ved, jeg rammer bolden godt, sagde vinderen til europatouren. Det er ikke kun næste uges World Golf Championship, Oosthuizen tænker på, han har også Georgia on his Mind.

- Det er en fremragende start på optakten til Augusta. Jeg tager en masse med fra denne uge, sagde han.