Kjeldsen om Donald Trump: Ikke mit bord

Søren Kjeldsen tager snart mod Florida og Doral for første gang i seks år (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Næste opgave for Søren Kjeldsen bliver WGC – Cadillac Championship på Doral, som er ejet af den kontroversielle præsidentkandidat Donald Trump

Om en uge flyver Søren Kjeldsen mod Miami for at deltage i WGC – Cadillac Championship for femte gang – og den første siden 2010. Traditionen tro sætter hele verdenseliten hinanden stævne på banen kaldet The Blue Monster, men siden Kjeldsen i slutningen af nullerne blev nummer syv og 11, er der foretaget markante ændringer af banens layout.

Det er sket efter den kontroversielle forretningsmand og præsidentkandidat Donald Trump købte anlægget for fire år siden og gav det navnet Trump National Doral. Der har været snak om, at turneringen kan være på vej væk fra banen i Miami, da arrangørerne ikke vil sættes i forbindelse med den politik, der har ført Trump til sejre i to ud af tre stater, som indtil nu har afholdt republikanske primærvalg.

Spillerne vil uden tvivl blive konfronteret med spørgsmål om Donald Trump, og langt de fleste vil ligeså sikkert svare uden om eller forholde sig neutrale. Således også Søren Kjeldsen, da Golf.dk talte med ham søndag efter en delt 57. plads i Kuala Lumpur.

- Det har jeg ikke rigtig nogen holdning til. Det er tilfældigvis hans bane, men den politiske del, den går jeg slet ikke ind i. For mig er det en golfturnering, og jeg tager derover for at spille golf.

Trump har talt nedsættende om mexicanere, kvinder, muslimer, krigsveteraner og flere andre grupper, og Kjeldsen vil godt medgive, at det ikke alt sammen er lige kønt.

- Han kommer med nogle mærkelige udmeldinger, og indimellem er man i tvivl, om han mener det, eller han gør det for at provokere, men det er ikke mit bord, sagde Kjeldsen, som var mere ivrig efter at tale om sin golf, der var væsentligt bedre end resultatet antyder.

- Jeg slår mine jern bedre end nogensinde, synes jeg. Jeg tror nærmest ikke, jeg har slået et dårligt jernslag hele ugen, og min putting føles stadigvæk godt, sagde han.

Mens Kjeldsen og de øvrige spillere har ret til at adskille politik og sport, så er det ikke en mulighed for golfens ledende organer. De grupper, Trump har talt nedsættende om, er de samme, som golfen prøver at appellere til for at øge spillets popularitet, og det projekt virker noget halvhjertet, hvis man knytter tætte bånd til Trump, der efterhånden ligner et realistisk bud på USA's næste præsident.

Det er endnu ikke besluttet, om Blue Monster skal være vært for Cadillac Championship til næste år, og i Storbritannien grubler R&A og europatouren ligeledes over, om man vil tildele Trump-ejede baner The Open og Scottish Open i fremtiden. 


1 kommentar "Kjeldsen om Donald Trump: Ikke mit bord"

Kjeldsen om Trump

Godt nok gået, Søren - du skal koncentrere dig om at spille god golf - lad journalisterne og politikerne om de andre ligegyldige ting, set med golfsportens øjne. Held og lykke derovre!/Niels Fredborg