Kærlighedssti på golfbanen

Finn Gramvad har lavet en kærlighedssti i Gyldensteen, som derimod siger nej til rabatordninger (Foto: TV Midt/Vest)

Printer venlig versionSend til en ven

Finn Gramvad fra Gyldensteen siger ja til kærlighedssti og rosenpark - og nej tak til rabatordninger.

Når det fynske forår blomstrer vil en helt ny rosenpark med en tilhørende kærlighedssti være blandt nyhederne, på Gyldensteen Golf. Derimod får de mange udefrakommende rabatordninger en kold skulder.

-  Jeg får jo en gang imellem nogle skøre ideer. En af dem er en kærlighedssti igennem skoven ved 16. og 18. fairway, hvor vi også vil kunne byde på en rosenpark, fortæller Finn Gramvad, der sidste år fik sat nyt liv i Gyldensteen Golf efter at have overtaget anlægget fra den tidligere ejer.

-  Jeg ved godt det er tosset, men jeg tror på, at faciliteterne uden om golfbanen har stor betydning  for, om folk føler sig hjemme. Og netop her i vinter har vi brugt mange penge på omgivelserne, bl.a. med granitbænke på alle huller.

2012 var første år med Finn Gramvad ved roret, og her nåede man ca. 6.500 greenfee gæster. Og sæsonen 2013 ser endnu mere lovende ud.

-  Jeg vil tro, at vi når op på mellem 7 og 8.000, og der er perioder, hvor vi faktisk allerede har udsolgt  i vores huse.

Da Finn Gramvad købte banen, købte han også de tilhørende fritidshuse, hvor der er plads til op imod 100 overnattende gæster, og han er ikke i tvivl om, at det er nærheden ved golfbanen, der tiltaler folk.

-  Når du har parkeret din bil ved dit hus, har du alt indenfor nogle få hundrede meter. Træningsbanen, klubhuset og 1. tee. Bilen skal du først bruge igen, når du kører herfra.

Finn Gramvad indrømmer, at han har brugt rigtig mange annoncekroner for at gøre opmærksom på banen, der jo nærmest var dømt ude.

-  Intet kommer af sig selv. Det er hårdt arbejde, men når vi så kan se, at det lykkes, er det arbejdet værd.

Du har altså ikke fortrudt, at du købte banen i en tid, hvor økonomien generelt er trængt?

-   Bestemt ikke. Jeg kan lide det, og det den største drivkraft.

Boykotter rabatordninger
Og så et lille hjertesuk fra Finn Gramvad. Han er blevet godt og grundig træt af alle mulige og umulige rabatordninger, som han udtrykker det.

-  Fortsætter vi på den kurs, hvor andre går ind og får en fortjeneste på vores arbejde, så tror jeg, at det i længden vil betyde et farvel til  mange danske baner.  Derfor har jeg i år sagt nej til alle rabatordninger og indført en fast greenfee på 250 kr. på alle ugens syv dage. Dermed bliver alle behandlet lige, og det har jeg det fint med.

Men du kan vel risikere at der kommer færre gæster?

-  Det vil måske koste mig penge i år, men på længere sigt er det den rigtige vej. Og det er jo mærkeligt, at når vi er i udlandet, betaler vi nemt 5-600 kr. eller mere for en greenfee. Men her hjemme skal det være så billigt som muligt. Jeg håber virkelig, at der er mange andre, der vil sige nej tak til de mange rabatordninger.

Du er ikke bange for at blive upopulær på det her?

-   Nogen vil måske kalde mig en idiot, men jeg er så gammel i gårde, at det lever jeg fint med. Jeg syntes bare der skal ruskes op i denne jungle af rabatordninger, hvor det er andre, der skummer fløden!

Har man lyst til at diskutere videre med Finn Gramvad eller blot høre om banen, kærlighedsstien og andre nye tiltag, så er han også i år med på en stand på Golfmessen i Herning, der afvikles fra 22. til 24. februar.


18 kommentarer til "Kærlighedssti på golfbanen"

Fast pris på på Gyldensteen.

Det lyder rigtig godt, Finn. Jeg skal nok forsøge at drive et par jyder med over til dig til sommer.

Vi kender dig jo fra Blåvand, hvor du fik gang i en dejlig golfbane ud af ingenting. Dér skal jeg over til september med vores OL-klub - jeg har stadig et par greenfee-kort, du gav mig i sin tid (mon de virker endnu, hi-hi!) Vi ses på Gyldensteen til sommer!/NielsF, Aarhus G.C.

Fast pris

Med en fast pris på 250 kr er der ikke brug for yderligere rabat. Godt tænkt!

Sludder

Hvad med den fynske greenfeeordning?

Der gives da rabat også i Gyldensten. Og er rabatordninger ikke markedsføring som Finn Granvad siger han bruger så mange penge på?

Sludder?

Jeg ved ikke, om Gyldensteen også melder sig ud af den fynske greenfeeordning, men i artiklen taler Finn Granvad om rabatordninger, "hvor andre går ind og får en fortjeneste på vores arbejde", så der mener han vel Teetime kortet, Golfhæftet og hvad der ellers findes af den slags.

Den fynske ordning er anderledes end disse kort, fordi det er en gensidig ordning, der især er tænkt som en fordel for medlemmerne, kun gælder på hverdage, og som ingen udenforstående tjener på.

Ellers er det vist dig, der skriver noget sludder. Fordi man bruger penge på forskellig slags markedsføring, behøver man ikke gå ind for al slags markedsføring, når den f.ex. indeholder rabat.

Finn sludder

Hej
Finn giver jo masser af rabat hvis man kommer mere end 5-10 golfspiller og giver sikkert også rabat på den fynske ordning.
Han giver rabat til Companyday spiller og mange andre venne rabatter.
Så alt i alt er han måske en af dem der giver mest rabat til golfspiller fra det ganske land.
Godt nok er han langt ude på landet,, men så langt ude er han vel heller ikke.
Syntes han skulle omtale andres arbejde ordentligt.

Gyldensteen Golf Club stadig med i den fynske ordning

For at undgå en masse misforståelser, så er Gyldensteen Golf stadig med i den fynske ordning - den er i 2013 ændret, så medlemmer i de fynske klubber kan spille hinandens baner for kr. 200,- (fast greenfee) alle HVERDAGE.

MVH

Gyldensteen Golf Club
Niels Andersen
Formand

Det er ikke et svært regne stykke

Hvis green fee koster i gennemsnit 275 - og ca. (lav sat) og der kommer ca. 600 spiller (også lav sat) som skal have det til reduceret pris 50% - så er der kr. 82.500,- netto kroner...

Hvis alle klubber "så på sig selv" og fandt ud af hvor de gør en forskel (core business) i forhold til andre og sætter deres green efter dette er vi helt ovre dette "rabat" sjov..

Så besøger man - jo netop den bane FORDI de er unikke på et specielt punkt eller yder en ekstrem service, - de gør bare en forskel, og det betaler man for.

- så kunne golfer / green fee spiler begynde at ligge lidt i restauranten, og herigennem - sker der stile og roligt en forhøjet "service niveau" på Danske golfbaner.

Tanke:
Hvor når oplevede du sidst at du blev mødt af noget specielt - fik en føles af - bare det var min hjemme klub !!

Hvor vil jeg hen ?
Drop rabat ordningerne og lad Golfer/greefee gæster betale for det de for og hvad du / I som klub mener er jeres core business - og derfor vil vi gerne besøge jer igen.

Min oplevelse i 2012 - var helt sikkert Odder golf bane - som i min mentale "tanker" gik fra at være en A-ha oplevelse til at være outstanding, her fra rent, gruset i indkørelsen var revet, flaget hejst (og det var pænt) søde og imødekommende "host" som forstod at værdsætte sine gæste spiller (ingen sure - det vores bane miner) - dejlig og vel præpareret bane (som gennemsnitlig) - men det glemmes hurtig når tingene er bedre end forventet.
- og tænk jeg husker ikke hvad jeg gav i green fee for oplevelsen var højre end forventet - havde det ikke været det - så havde jeg sikkert husket prisen.

Det er ingen skam at tjene penge - når produktet er i orden, så herfra et godt initiativ som flere klubber burde støtte op omkring - god sæson .

Fast pris

Dejligt med fats pris, så ved alle hvad det koster, og ingen bliver 'snydt'.
Iøvrigt mener jeg, at den mødtagelse vi altid får af Finn og Kirsten når vi kommet som gæster på Gyldensten, og tidligere i Ho er mere værd end alle former for rabat./Grethe og Steen Ørbæk

green fee priser

@Per Bjørning, det er altså et rigtigt dårligt regnstykke, du laver - pris og efterspørgsel er en mere kompleks størrelse end det.
Alle klubber prøver at finde det rigtige mix af priser og tilbud, så de får højst mulige indtjening. Men markedet er frit, og derfor vil man altid se mange forskellige rabataftaler/prisdifferentieringstiltag etc.

@Finn Gramvad: Du er nødl til at sammenligne med prisniveauet i Sverige og Tyskland, som er dine konkurrenter (udover de øvrige danske) - her er standardprisen 3-400 kr. - og du kan iøvrigt få masser af golfpakker/rabataftaler, der gør det billigere.

Teetime/golfhæftets rabataftaler er et resultat af udnyttelsen af det faktum, at golfklubberne ikke kan enes om et fælles tilbud. Og det er måske det mest ærgerlige, for de penge kunne i stedet lande i klubkasserne, hvis man selv udbød en lignende ordning....

Men kr. 250 er iøvrigt en fornuftig greenfee, som er til at betale, også for et par...

Fast pris og heldige :)

I Bogense, der jo ligger lidt i udkants-Danmark, har vi været utrolig heldige. Først en greve, der turde satse det meste af butikken og bygge en super golfbane og da det ikke gik, så en varm, hyggelig "galning", der også satser det meste af butikken for vores skyld.

Vi er glade og stolte over vores bane og den står fuldt mål med de bedste links-baner i Skotland, ja bedre end de fleste og DER koster det penge, skal jeg hilse og sige.

En fast geenfee på 250 kr ALLE ugens dage er genialt! Det kommer ikke til at koste Finn mange penge i tabt greenfee. Han kommer til at tjene på det.
Men der er altid et minus. Vi lykkelige medlemmer får ikke lov til at gå næsten alene på banen i vores eget tempo - nu kommer der folk!

Og det er vi jo dybest set glade for. Det er en utrolig dejlig bane og i stormvejr ikke for tøsedrenge.
Så pak bilen, se på blæsten og kom så afsted til Gyldensteen og spil rigtig golf!!

Spis lige brød til

Ja, I har været meget heldige med folk, der har villet satse penge og lave et godt design af banen, men at den skulle stå fuldt mål med de bedste linksbaner i Skotland og være bedre end de fleste, er en voldsom overdrivelse.

Banen er designet som en linksbane, men ligger inde i landet og er ikke en ægte links. De gange jeg har spillet banen har greens også været alt for bløde til, at den spiller som en rigtig linksbane. Designet er efter danske standarder godt, men ikke i nærheden af de bedste linksbaner i Skotland.

Når banen ellers er velholdt og greens måske vandet lidt mindre, en den dog til 250 kr rigtig god value-for-money, som jeg klart vil anbefale :-)

Overdrivelse beviser manglende indsigt

At den står fuldt mål med de bedste links baner i Skotland... Eeeeeeeehhh
Der er 18 huller og par 72. Så ophører sammenligningen derefter!
Ganske hyggeligt anlæg, men nogen klasse bane har det godt nok aldrig været

Vi modtager heller ikke Golfhæftet og Teetime kortet

Jeg er af samme overbevisning som Finn at disse rabatordninger, såsom Golfhæftet, Teetime kortet og nu GO kortet, burde afskaffes. Derfor kan disse heller ikke benyttes hos os. Vi har en pris på kr. 350,- (gælder hele dagen) og det mener vi at vores bane er værd.
De klubber der ikke mener at deres bane er den pris værd de selv har sat og tror at de kommer til at tjene flere penge ved at modtage de før nævnte kort, tager fejl! Vi har nu i tre år droppet disse kort og har hvert år haft en stigning i green fee indtægter i forhold til de år hvor vi accepterede disse kort. Vi har satset på at få en rigtig kvalitets bane og det er vores overbevisning at det er vejen frem. Drop disse former for rabat!!!

Hvilken klub/bane?

Ham Klosen lyder jo fornuftig nok, men hvilken bane drejer det sig om?

Gyldensteen Golfbane

Uanset om Gyldensteen er en link agtig bane eller ej så er den en flot og udfordrende bane for alle uanset handicap. Jeg ved ikke om den har haft en "down periode" før den nuværende ejer købte banen men allerede ved åbningen af banen blev den rost af de fleste golfspillere fra hele landet.
Med hensyn til prisen på de 250 kr så er det rigtig billigt da banens kvaliteter mindst er en greenfee på 400 kr værd. Jeg har spillet banen 2 gange og kommer gerne igen, links eller ej så er det en god oplevelse - så ja Fyn er fin. For fynboerne som så slipper med en pris på 200 kr så er det et rent røverkøb - håber I bruger 50 kr i klubhuset bagefter til støtte for klubben.

PS: Det er første gang jeg har læst at en golfspiller er træt af bløde greens, jeg har kun mødt spillere der er trætte af hårde greens hvor bolden springer langt væk efter at have ramt greenen. Gyldensteen er rigelig svær så den behøver ikke at have hårde greens. God tur...

En anmeldelse + billeder fra Gyldensteen Golf Club

On topic:
Spændende tiltag med en fast "lav" pris - det tror jeg er vejen frem hvis diverse aktører som Teetime kortet og Golfhæftets succes skal begrænses.

Borderline off topic:
Her er min vurdering af Gyldensteen Golf Club: http://golfanmeldelser.dk/anmeldelser/gyldensteen-golf-club/

Steffen

@Hansen

Én gang skal som regel være den første ;-) Jeg skrev dog ikke, at jeg var "træt af", at greens var for bløde - så ofte har jeg ikke spillet banen - kun at det gik ud over en mere autentisk links-oplevelse.

Det kom sig af hv's grove overdrivelse om, at banen "står fuldt mål med de bedste links-baner i Skotland, ja bedre end de fleste".

Dette fik mig bl.a. til at skrive, at banen ikke er en rigtig links, men blot er designet som en sådan, og at de bløde greens ikke fik banen til at spille som en rigtig links.

Du har helt ret i, at flertallet af klubgolfere foretrækker bløde greens, men gæster, der lytter til hv's groft overdrevne anbefaling og forventer en rigtig links-oplevelse, vil blive skuffede pga. greens.

Jeg har fra elitespillere hørt, at man nogle gange har tørret greens ud til eliteturneringen, således at banen har spillet nærmest som en rigtig links, hvilket havde været en god oplevelse. Da kunne man ikke bare pøse bolden ind på green og forvente, at den blev - med mindre man lå godt på fairway og kunne sætte meget backspin på den - men skulle virkelig tænke som om, hvor man skulle lande bolden for at få den til at stoppe ved pinden eller måske bare på green.

Derfor blev jeg skuffet, da greens var bløde igen, da jeg spillede banen. Bløde greens kan man få de fleste steder, men på Gyldensteen passer de bare ikke til designet.

Jeg mener også, at jeg i et debatforum på et andet site har hørt banens arkitekt, Line Mortensen, sige, at greens ikke er designet til at blive vandet så meget.

Som Golfanmeldelser.dk skriver, kan bløde greens også føre til for langsomme greens.

Jeg nævnte dog tidligere, at jeg er helt enig i, at banen til 250 kr. bestemt kan anbefales. Man skal bare ikke forvente en rigtig links-oplevelse.

Niels Fredborg

Det er Breinholtgård Golf Center i Esbjerg!