Joachim ind, Bjørn ud

Joachim B. Hansen kom med på afbud fra Thomas Bjørn i Omega Dubai Desert Classic (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Thomas Bjørn har trukket sig fra jubilæumsudgaven af Dubai Desert Classic, og det giver plads i feltet til landsmanden Joachim B. Hansen

Ved dagens start var Joachim B. Hansen første reserve til Omega Dubai Desert Classic. I Abu Dhabi endte han også én sølle plads fra at komme ind i turneringen. Samme situation to gange på tre uger ville være svært at bære.
 
Sådan kom det heller ikke til at gå, for da Thomas Bjørn trak sig - meget muligt på grund af de rygproblemer, han var plaget af i Qatar - tog Hansen pladsen i bolden med de højtprofilerede englændere Danny Willett og Chris Wood.
 
De begav sig på vej klokken 09.25 dansk tid, mens formiddagsholdet var ved at runde dagens arbejde af. Det er glædeligt, at Hansen kan spille sin chance, men det er meget trist, at Bjørn, sejrherre i 2001 efter en historisk duel mod Tiger Woods over fire dage, ikke kommer til at deltage i den 25 års jubilæumsudgave på Dubai Golf Club. 

Det gør til gengæld den forsvarende mester, Rory McIlroy. Verdens nummer to havde en usædvnlig start på sin runde. Han blev noteret for nul putts og en sekser på dagens første hul, og otte huller senere lavede han birdie efter at have droppet fri fra en vandhazard.

 
Samlet er nordireren fire under par og i god position til at forsvare sin titel. Han har to slag op til Alex Norén på førstepladsen.
 
Henrik Stenson og Graeme McDowell er begge tre under par, et slag efter McIlroy.
 
Søren Kjeldsen var en overgang fire under par, men to bogeys på de sidste tre huller sendte ham ned omkring 20. pladsen i -2. Der ligger Morten Ørum Madsen også. Thorbjørn Olesen kom rundt i par.