Jeppe Huldahl sætter forsigtig kurs mod europatouren

Jeppe Huldahl har tidligere fået masser af erfaringer og endda vundet på europatouren, og nu sætter han sejl til endnu et forsøg. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven
Jeppe Huldahl ligger på 14. pladsen på Q-School til European Tour, hvor australiereren i front prioriterer Q-School højere end titelforsvar ved Australian Masters

Vejen er lang. Rigtig lang. Final Stage på Q-School til European Tour spilles over 108 huller, og den lange vej startede lørdag på PGA Catalunya Resort med første runde.

Turneringen spilles på både Stadium Course (par 72) Tour Course (par 70), og alle 156 spillere skal spille to runder på begge baner, inden der er cut for de 70 bedste og lige, der fortsætte med yderligere to runder på Stadium Course. 

Så på torsdag findes de 25 spillere, der får et kort til europatouren i 2016.

Jeppe Huldahl kom bedst fra start af de fem danskere i feltet. 

Han spillede første runde på Tour Course, og det gjorde han i -4. Huldahl startede forrygende med en eagle på sit første hul, og han var i -5 efter sine 10 første huller. Det var på vej til at blive endnu bedre, da han var i -6 med to huller tilbage, men han sluttede ærgerligt med bogeys på sine to sidste huller.

Med sin total i -4 er han på 14. pladsen efter første runde.

Generet var scores lavere på Tour Course, hvor yderligere tre danskere spillede første runde.

Søren Hansen klarede den i -3 og ligger på 21. pladsen, Mads Søgaard klarede den i par og ligger på 71. pladsen, mens Andreas Hartø efter en runde i +2 ligger på 108. pladsen.

Den eneste dansker i aktion på Stadium Course ved Lasse Jensen, og han åbnede med en runde i -2, så han ligger på 36. pladsen. 

Manden i front er den 31-årige australier Nick Cullen, der primært spiller på PGA Tour of Australasia.

Han vandt i 2014 Australian Masters, men han har valgt ikke at forsvare den yderst prestige- og værdifulde titel, fordi den kolliderer med Q-School. 

Australian Masters blev i både 2012 og 2013 vundet af Adam Scott, men i 2014 tabte Adam Scott med ét slag til manden, der nu prioriterer at skabe sig en karriere i Europa.