Jeff og Joachim på europatouren

Jeff Winther har kvalificeret sig til europatouren efter en syvendeplads og en tredjeplads i de to afgørende turneringer på challengetouren (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Det blev ikke til dansk sejr, men Jeff Winther og Joachim B. Hansen sikrede sig europatourkort med podieplaceringer i Oman

Jeff Winther vandt ikke NBO Golf Classic Grand Final, men han leverede en mandfolkepræstation på de afgørende 18 huller af dette års challengetour. I et finalefelt så tæt, at et enkelt slag fra eller til ville kunne betyde forskellen på succes og fiasko - på europatouren og challengetouren - startede den 27-årige dansker søndag ud på 18. pladsen på Order of Merit og på niendepladsen i turneringen.
 
Hurtigt steg han i graderne med fire birdies på de første seks huller, og da han tilføjede to mere på hul 12 og 13, var han pludselig alene i front. Det blev til en 66'er, men det skulle ikke række til sejren, for challengetourens nummer ét rørte på sig, og der ventede stadig en fænomenal afslutning fra Winthers danske kollega.
 
Ricardo Gouveia lukkede hullet til Winther og rykkede forbi, da han præsterede fem birdies i træk fra hul 12. Det fik hans total til -13, to slag bedre end danskeren.
 
På det tidspunkt var Joachim B. Hansen - efter at have været på førstepladsen fra morgenstunden - ved at sætte en god start over styr. Han var fire under par for dagen efter otte huller, men ligesom det var tilfældet fredag, gav han slag tilbage til banen midt på runden. Han var på en delt femteplads med tre huller igen, og rystede han på hånden, kunne han sive ud af top-15 på ranglisten.
 
Det modsatte skete. Hansen viste nerver af stål på opløbsstrækningen og producerede birdie efter birdie efter birdie for en 67'er, hvilket tog ham til andenpladsen i -12 og tilbage til europatouren. 
Med afslutningen beviste de to danskere, at de hører til blandt europas bedste. Mads Søgaard får ikke chancen i denne omgang - i hvert fald ikke uden af tage forbi Q-School - da han blev sidst i det 45 mand store felt på Almouj Golf, The Wave. Det er selvfølgelig skuffende, når han var så tæt på i så lang tid, men alene at nå så til finalen i sin rookiesæson borger for kvalitet.
 

For andenpladsen modtager Joachim B. Hansen 42.000 euro, hvilket sender han frem til femtepladsen på pengelisten. Jeff Winther slutter sæsonen på 11. pladsen efter dagens check på 20.333 euro.


5 kommentarer til "Jeff og Joachim på europatouren"

Challenge tur resultat

På ranglisten er de 2 danskere ikke i top 15 efter i dag.
Desværre.

STORT Tillykke

Flemming du tager fejl. Den opdaterede rangliste pr. 7/11
Nr. 5 Joachim og Nr. 11 Jeff
Flot fight i dag , virkeligt fortjent. Held og lykke på Europa touren.

http://www.europeantour.com/challengetour/stats/index.html#0qPFof8qb5bOi...

Flot!

Tillykke - og en rettelse !

Ethvert bidrag er I princippet velkomment -
men der skal være kød på, Flemming O !!!!
Selvfølgelig slutter Jeff og Joachim I top 15 på
årets challenge tour rangliste. Alt andet er tågesnak.
STORT TILLYKKE. med præstationen til J&J

Breaking news!

Golf DK arbejder af og til med et "Breaking News" banner. Det er meget sjovt og forfriskende. Men det skal da på her! 2 spillere til EU Tour 2016. Det er da kanon (især dramaet og historien bag). Dem der har fulgt med vil vide, der er tale om et par ekstraordinære præstationer. Med sådanne afslutninger generelt for turneringen og i særdeleshed i en 4. runde - med et pres der måske overstiger hvad etablerede spillere på EU Tour udsættes for (økonomi, levevej, identitet mm. taget i betragtning) så er der tale om spillere der har de mentale forudsætninger for at kunne klare sig på øverste hylde (kæmpe pres).

Fantastisk og kæmpe tillykke!

Og så en lille kommentar mere: jeg er trofast læser på golf.dk. Men begynder mere og mere at kigge på jeres konkurrenter når jeg skal have up-to-date info. Det går for langsomt og der mangler detaljering. Fx kunne en konkurrent skrive en artikel med fremskrevne placeringer på ranglister efter 3. runde. Der er da relevant info når man følger placeringskampen.

Birdies!