Jævn start på nyt eventyr

Martin Leth Simonsen på træningsbanen hjemme i El Paso (Foto: Golf.dk).

Printer venlig versionSend til en ven

Døren til Syd- og Mellemamerika står åben for Martin Leth Simonsen efter en åbningsrunde i par på PGA Tour Latinoamérica Q-School

Martin Leth Simonsen brugte fire år på universitetet i El Paso, som deler grænse med Mexicos berygtede Ciudad Juaréz. Under sin uddannelse fandt han en kæreste med mexicanske rødder, så det er ikke komplet fremmed territorium, Aalborgenseren håber på at indtage.
 
I denne uges kvalifikation til PGA Tour Latinoamérico er Simonsen til start på Estrella Del Mar Golf Club 1000 kilometer syd for El Paso ved middelhavskysten. Efter tre huller af første runde var danskeren to over par, men han fik arbejdet sig tilbage til par 72 for en delt 21. plads. I Mexico, en af fire kvalifikationsturneringer, startede 84 spillere i kampen om 25 pladser på den lille tour - de fem bedste får fuld kategori, mens nummer seks til 25 må nøjes med begrænset status - så Simonsens udlæg er ikke helt tosset.
 
Med sin score i par har han seks slag frem til førstepladsen, fire op til en delt fjerdeplads.
 
Det er en interessant tid for dansk elitegolf. LET blev i 2015 løbet over ende med danske topresultater, på europatouren fortsætter sejrene med at løbe ind, i collegerækkerne udmærker talenterne sig med jævne mellemrum, og nu bliver nye verdenshjørner udforsket.
 
For få dage siden sikrede Victor Østerby sig en plads på Asientouren, og nu prøver amerikansk bosatte Simonsen sig altså af i Latinamerika. Og hvorfor egentlig ikke? alle talenter drømmer om en karriere på højeste niveau i USA eller Europa, men ingen siger, vejen absolut skal gå over (den ellers glimrende) ECCO Tour efterfulgt af challengetouren, europatouren og eventuelt PGA Touren (Eller for kvinderne; LET ACCESS, LET, LPGA Tour). 
 
Kig op på himlen, og et tætmasket net af kondensstriber efter flyverne afslører en verden, der konstant bliver knyttet tættere sammen af nye ruter til fjerne destinationer, og da prisen for luftfart samtidig er blevet overkommelig (i hvert fald i forhold til det, Tinning, Bjørn, Hansen og Kjeldsen betalte i 90'erne), så er det kun naturligt, at morgendagens stjerner går nye veje. 
 
Det slutter nok ikke her. I fremtiden kan vi måske komme til at opleve danskere prøve lykken i Sydafrika eller Australien, Japan måske. Spændende skal det blive.