Instruktion: Får du hofterne med?

Adam Stevenson har et godt tip til, hvordan du får gang i dine hofter

Printer venlig versionSend til en ven

Ugens Tip: Hvis dine hofter ikke følger ordentligt med svinget, kan du lige så godt begynde at gå mod roughen for at finde bolden. Se her, hvordan du får styr på din hoftebevægelse

Mange golfspillere - især højhandicappere - døjer med konsekvenserne af, at de ikke har ordentligt styr på hofterne i løbet af deres golfsving. Ofte handler det om, at hoften roterer for tidligt og kommer ud af position i stedet for at følge med resten af kroppen. Resultatet er som regel en markant slice eller hook, alt efter hvordan du forsøger at rette op på fejlen.

Hofterne er selve motoren i vores golfsving. PGA-proen Adam Stevenson påpeger, at et golfslag er dømt til fiasko i det øjeblik, at vores hofter ikke følger med kroppen. Vi kommer skævt ned til bolden, hvis vi ikke har styr på hofterne, og så er der dømt slice eller hook.

Adam Stevenson foreslår, at du laver en "hip to be square"-øvelse, hvor du vænner dig til, at hofterne følger overkroppen, så kroppen hele tiden er "lige", og hofterne flugter med overkroppen. Det eneste, du skal bruge til øvelsen, er et golfjern og et spejl.

Du kan se Adam Stevensons hoftetip i videoen herunder. Rigtig god træning.

Link til video