Instruktion: Det gode chipslag

Andreas Kali har en øvelse, der giver dig stabil kontakt i dine chipslag (foto: Dansk Golf Akademi)

Printer venlig versionSend til en ven

Ugens Tip: Tager du nogle gange bolden for tykt eller for tyndt i dine chipslag? Her er en effektiv øvelse, som giver dig god kontakt med dine chip

Det kan gøre rigtig ondt indeni, når man ligger fint uden for green til at komme ind og i med et godt chipslag - hvorefter man tager bolden alt for tyndt, så den suser tværs over greenen og lander i den modsatte bunker. Mange golfspillere har måttet sande, at et kikset chip kan koste langt mere end et luftslag.

Problemet skyldes ofte, at køllehovedet har en uhensigtsmæssig bane i fremsvinget mod bolden. Optimalt set bør man ramme et chipslag på vej ned mod bolden, men mange ender med at tage bolden, når køllehovedet er på vej op. Det gør det nærmest umuligt at slå et godt chip.

Andreas Kali, der er træner i Dansk Golf Akademi, har et godt tip til, hvordan du kan lære at få stabil boldkontakt i dine chipslag. Det handler om at bruge et lille redskab, som du altid har med dig på golfbanen, på en kreativ måde. Når du er tryg ved bevægelsen, kan du gå over til at træne slaget med en golfbold.

Se Andreas Kalis smarte chiptip i videoen herunder. Rigtig god træning.

Link til video