Ingen forankring? Ingen problemer

Den nye, korte putter lystrede Shaun Norris på første runde af BMW SA Open (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Shaun Norris er på andenpladsen i BMW SA Open i sin første runde efter skiftet til en kort putter

I årene siden regel 14-1b blev annonceret, har der været spekuleret i, hvordan spillerne med lange puttere ville klare sig efter implementeringen. Reglen trådte i kraft første januar, og dermed blev BMW SA Open den første professionelle turnering uden tilladt forankring. 
 
For Shaun Norris var der ingen tegn på problemer, selvom han havde en kosteskaftputter i baggen så sent som december. I sin første turneringsrunde med en konventionel putter lavede den 33-årige sydafrikaner seks birdies og en eagle på vej mod en 66'er på Glendower Golf Club. Det placerer ham et slag efter sin landsmand Jaco Van Zyl på førstepladsen.
 
Det vrimler med sydafrikanere i toppen. Tredjepladsen bliver delt mellem Keith Horne og Jbe Kruger, mens Justin Walters og Retief Goosen har del i fjerdepladsen.
 
Mens Norris havde kontrol på greens, var det en anden historie for turneringens vært, Ernie Els. I efteråret, efter at have skiftet til en kort putter, demonstrerede han et par gruopvækkende eksempler på yips. Dagens runde blev desværre også rundet af med et kedeligt treputt for en runde i 73, +1, og en delt 65. plads.
 
Har man klikket herind for at få godt nyt om danskerne, er det forgæves. Hvis man skal finde noget positivt fra torsdagens spil, er det, at Lasse Jensen har tre huller tilbage til at rette op på sin score i +2, da første runde ikke nåede at blive spillet til ende.
 
Jeff Winther (+6), Morten Ørum Madsen (+7) og Joachim B. Hansen (+7) skraber alle bunden af tabellen, og der skal virkelig leveres fredag, hvis de skal have chance for at klare sig med til weekenden.
 
Det behøver Van Zyl ikke bekymre sig om. Efter en tredjeplads i Open de France sidste sommer, en andenplads i Tyrkiet sidst på sæsonen og to top-15 resultater til at åbne den nye sæson er den 36-årige spiller nået frem til 65. pladsen på verdensranglisten - den bedste placering i karrieren. På sunshinetouren har Van Zyl vundet 13 gange, men efter 126 turneringer på europatouren leder han stadig efter sin første titel. Det ville være ganske specielt, skulle netop denne uge give den længe ventede debutsejr.
 
- Det ville være fuldstændigt fænomenalt, jeg får gåsehud bare af at tænke på det. Vi spiller en masse store turneringer fra uge til uge, men som sydafrikansk spiller betyder denne bare så meget mere for os, sagde Van Zyl efter runden til europatouren.