Idémand blev ramt af kræft

Christian Færgemann (th) fik selv konstateret kræft - men er i dag meldt rask

Printer venlig versionSend til en ven

Den tidligere tourspiller Christian Færgemann fra GolfBox fik konstateret kræft, men var heldig og blev hurtig rask. Det skabte muligheden for at lade en dygtig golfspiller udleve en drøm, som Færgemann for sjov tidligere havde talt om at realisere sammen med Flemming Astrup fra Golfpromote, der er arrangøren bag ECCO Tour

Alle tror, at det kun rammer naboen, men aldrig en selv. Det var også ved et tilfælde, at Christian Færgemanns læge fandt ud af, at han havde fået modermærkekræft.

- Jeg var hos lægen i anden anledning og bad ham lige tjekke et modermærke, som jeg syntes havde forandret sig. Prøven viste sig at indeholde celleforandringer, og det var naturligvis et chok at få den besked, især med to små børn løbende hjemme i stuen. Jeg gennemgik to hurtige operationer i løbet af vinteren, og kan kun sige, at jeg har været utrolig heldig, at det blev opdaget tidligt. Jeg er nu erklæret rask, men skal naturligvis tjekkes årligt, siger han.

Christian Færgemann er selv golfspiller med stor erfaring med turneringsgolf. Efter nogle år som landsholdspiller valgte han at forsøge sig med livet som professionel,  men måtte efter nogle år konstatere, at evnerne ikke helt rakte til Europa Touren. I stedet kom han ind i golfindustrien som partner og administrerende direktør i GolfBox – et af den internationale golfindustris førende systemer til bestilling af starttider på golfbaner og håndtering af golfklubbernes og –forbundenes administration i det daglige og under turneringer.

ECCO Tour er med
- Christian og jeg havde talt om, at det kunne være skægt at lade en dygtig klubgolfer med singlehandicap leve drømmen ud i en professionel turnering. Vi beundrer begge det store arbejde, der gøres hos Golf mod Kræft, og at det er lykkedes på blot tre år at samle over 600.000 kroner til det gode formål, siger Flemming Astrup, som i mere end 10 år har slidt som en islandsk pony for at skabe den succesrige, professionelle ECCO Tour, der i dag er Skandinaviens største.

- Med vores initiativ, samarbejdet med Golf mod Kræft, velvillige sponsorer og ikke mindst passionerede spillere med 9,9 eller derunder i handicap, der vil investere i en god sag for deres livs golfoplevelse, håber vi, at vi kan bidrage yderligere til kampen mod sygdommen”, siger Flemming Astrup.

Hos organisationen Golf mod Kræft er der stor begejstring for det noget usædvanlige initiativ.

- Hidtil har vi udelukkende indsamlet midler ved at arrangere golfturneringer, men det er godt at sprede aktiviteterne. Samarbejdet med initiativtagerne har været forbilledligt, og Christian Færgemann har knoklet på med den indstilling, at der ikke var noget, der ikke kunne lade sig gøre, siger presseansvarlig for Golf mod Kræft, Torben Rysgaard.

Efter Golf mod Kræfts turnering fredag 11. maj på Trelleborg ved Sorø passerede organisationen 600.000 kroner i indsamling siden 2009. Ambitionen er, at man i 2012 kommer op over en årlig indsamling på 300.000 kroner, så endnu flere kan få mulighed for at blive behandlet i tide.

Læs mere om muligheden for at leve som professionel golfspiller i en uge lige her. Højeste bud lød onsdag aften på 15.500 kroner.