Hvad gør din klub unik?

Den danske delegation til World Conference i San Diego med formanden for GAF Danmark, Kjeld Rasmussen, som nummer to fra højre. Foto: Gafdanmark.dk

Printer venlig versionSend til en ven

Det er vigtigt at tænke over klubbernes strategi, vurderer formanden for Golfens Administrative Forening, der har været til World Conference i USA med kolleger fra det meste af verden

Golf taler jo på mange måder et universelt sprog, hvor spillet er ens uanset om der slås ud på Sotogrande i Spanien eller Skovbanen i Holstebro. 

Ikke blot reglerne, men også udfordringerne udenfor banen er genkendelige på tværs af landegrænser. Det konstaterede bestyrelsen i Golfens Administrative Forening (GAF), da de tidligere på måneden var til World Conference i San Diego med kolleger fra golfsportens administration fra store dele af verden. Særligt udviklingen i USA kunne genkendes af Danmarks udsendte repræsentanter.

- USA er jo meget anderledes end Danmark. Økonomien er helt anderledes. Der er klubber, hvor du betaler 50, 60, 70.000 dollars for medlemskab, og hvor der så er 50-70 ansatte. Men de har de samme udfordringer, som vi også har i Danmark. Det var ret interessant at finde ud af, hvor ens udfordringerne er, når selve golføkonomien er så forskellig, siger formanden i GAF Danmark, Kjeld Rasmussen, der er golfmanager i Holstebro Golfklub.

Nøglen i både USA og Danmark er bundet til strategi. Og den nøgle er blevet endnu vigtigere, efter økonomien på verdensplan blev hårdt presset.

- Det har presset mange klubber, som står på en brændende platform. Man er nødt til at gøre noget. Man er nødt til at arbejde strategisk. Det er de begyndt på i stor grad i USA, og det gjorde man slet ikke i samme stil før 2008. Sagt groft kunne man både i Danmark og i USA i golfklubberne indtil 2008 ikke gøre noget forkert, men det kan man nu. Man er blevet tvunget til at tænke anderledes af omstændighederne, og det er jo nok noget af det positive, der er kommet ud af krisen. Det er simpelthen blevet nødvendigt at arbejde strategisk, siger Kjeld Rasmussen.

Han skal nu sammen med resten af bestyrelsen for GAF Danmark dele erfaringerne fra konferencen med landets golfklubber. Hans opfordring til de danske klubber er, at de også skal blive skarpere til at arbejde strategisk.

- Alle de eksisterende golfklubber er unikke på en eller anden måde. I Holstebro er vores unikke ting, at vi har en utrolig lækker bane. Andre klubber skiller sig måske ud ved at have en helt særlig social kultur, som man kan arbejde på at gøre til klubbens kendetegn. Men uanset hvad, så har alle klubber noget, der gør den til noget helt specielt, siger Kjeld Rasmussen, der også ser det som en god idé at få ekstern hjælp i klubberne til at finde det fremadrettede spor.


6 kommentarer til "Hvad gør din klub unik?"

Hvad gør din klub unik

Comwell Kellerspark Golfklub kendetegnes ved et fantastisk dejligt sted at opholde sig, nyt klubhus, god bane, gode greens, åben på de første 9 kuperet på de sidste 9, man mærker trætheden melder sig når man spiller hul 18 et par 5 hul på 565 meter, 3 sløjfer, fantastisk godt social samvær det mærker man straks man træder ind i vores nye klubhus, en god cafe Albatros til meget rimelige priser, et sted alle kommer hinanden ved, meget ihærdig manager og så bliver man taget pænt imod når man ankommer og det samme gør vore mange gæster der besøger os hvert år, så overveje du et klubskifte så skulle du måske melde dig ind i CKPG vi har 0 kr i indskud

øv øv øv

.....du var ellers lige ved at være i mål med et fint indlæg, men vælger så alligevel at lade (ja det må jo så være salgstalen) falde til jorden. 0 kr i indskud er da ikke relevant når klubben nu er så fantastisk. Det hele kom faktisk til at lyde virkelig "billigt" og det var vel og mærket ikke på den fede måde. Om igen.

Vores bane er unik fordi den

Vores bane er unik fordi den er "shaped" af en professionel shaper under anlæggelsen. Vores designer har tegnet banen, så alle spillere skal bruge så mange forskellige slag under en normal runde. Det gør at den altid er sjov at spille, samt at ens spil er nødt til at ændre sig. Så det unikke er simpelt hen blot banens design og plejeniveau.

Banens navn? det må I gætte jer til.

Asserbo Golf Club er unik

Asserbo Golf Club er unik fordi:
-det er en klub for hele familien, ikke kun i vores fine målsætninger, men i endnu højere grad i hverdagen
-nybegyndere bliver taget hånd om på den mest positive måde fra den dag man første gang går ind gennem porten til klubhuset, som er en gammel stråtækt gård. Man bliver overraskende hurtigt integreret.
-der gøres et ungdomsarbejde som er second to none
-vi har to højt kompetente trænere
Så hvis en eller flere i familien overvejer at starte, er det her det sker.

Asserbo golf klub atypisk men unik.

Asserbo har i gennem årene høstet omkring 15 landsholdsspillere, måske flere. Hvorfor? Måske fordi banen og faciliteterne er atypiske. Puttinggreen er meget lille - spillerne har derfor trænet sig skarp meget korte puts. Banen og rangen har meget slope, derfor er øjet trænet til at beregne slope. Specielt banen udfordre alle facetter af spillet. En god blanding af små og store greens, tester både lange og korte slag, blinde teeslag tvinger en til at blive snævre i deres targetline. Asserbo er en udfordrende banen for både en elitespiller, med bestemt også en klubgolfer. Miljøet i asserbo passer til alle typer af spillere, er du klubgolfer og leder efter et social rum, er Asserbo perfekt, samtidig hvis du er elitegolfer og vil drive sporten til noget, er Asserbo ligeså perfekt. Du finder ingen andre golfklubber der kan kombinere "hyggeklub" og en "eliteklub" som Asserbo kan. Klubbens ansatte er altid imødekomende og i højt humør. Hvis du overvejer at starte til golf, eller leder efter en klub som ikke ligner andre i danmark i forhold til udviklings muligheder - er Asserbo Golf Klub stedet.

hvad gør din klub unik?

Ledreborg Palace Golf Club er unik, fordi du oplever en bane hvor naturen og bane i den grad spiller sammen, så man får en helt speciel oplevelse. Man får som i alle andre golfklubber muligheden for medlemsskaber af alle mulige klubber i klubben, og et attraktivt elite miljø. Et klubhus som er lidt ud over det sædvanlige og en altid venlig og proffesionel betjening i sekretariatet.
Og hvor i Danmark oplever man en morgenrunde hvor rådyr og fasaner går rundt som det dem der ejer det hele, hvor glenter og ørne ses dagligt, og hvor stilheden næsten kan være larmende, da biler og andet som kan forstyrre freden er ikke ekisterende.
Og selvfølgelig, det vigtigste for mange, en bane som i sit design og sin vedligeholdelsesstand matcher de allerbedste baner i Europa.
Store ord, ja, men kom og prøv banen og se på området, så er jeg sikker på at I vil give mig ret.
Formanden