Golf er et ondt spil

Jeff Winther er kun ét slag fra cutgrænsen, selvom han lavede to triplebogeys torsdag. (Foto: Getty Images)

Printer venlig versionSend til en ven

De to danske deltagere i Tshwane Open er et slag fra cutgrænsen efter en dag, der specielt var hård ved Jeff Winther

Der er ingen grund til at pakke det pænt ind, for vi er alligevel alle sammen klar over det. Golf er et ondt spil. Ondt, siger jeg. Det håner, giver håb blot for at lade hammeren falde et øjeblik efter og straffer hårdt for selv de mindste forseelser. Og du kan være sikker på, at i det øjeblik, du har mest brug for lidt medgang, vil bolden tage hulkanten ud eller et mærkværdigt hop ned i en hazard.

Kun de apatiske, som spillet allerede har haft held til at nedbryde helt, kan undgå at miste besindelsen fra tid til anden, men lige der, når medlemskabet er ved at blive opsagt og køllerne på vej til salg, så giver golfen en lille symbolsk håndsrækning, præcis nok til at man besinder sig og kommer igen.

Det var sådan en behandling, Jeff Winther modtog, på første runde af Tshwane Open. I sæsonens tre første turneringer missede han cuttet, og da han kom ind i den store, spændende Qatar Masters, fik han madforgiftning og måtte trække sig efter få huller. Derfor var der hårdt brug for noget medgang, men Winther skulle ikke mere end tre huller ind i Tshwane Open før hammeren faldt.

Triplebogey.

De næste ni huller brugte den danske rookie på at rette op på skaden, og lige da han var nået tilbage til par, blev han ramt af en syngende lussing.

Triplebogey,bogey.

Det er nok til at slå de fleste ud, men Winther kæmpede videre, og på dagens sidste hul blev han tildelt en birdie for sit slid. Samlet gav det en runde i +3, hvilket feltets anden danske deltager, Lasse Jensen, matchede senere på dagen. Sådan en runde tærer voldsomt på psyken, men set fra den positive side er +3 på Pretoria Country Club kun ét slag fra cutgrænsen, så der er stadig masser at spille for.

Kun 22 spillere var under par torsdag, og blandt dem finder man den forsvarende mester, hjemmebanespilleren George Coetzee på en delt sjetteplads i -2. Ingen gjorde det bedre end Justin Harding, som fyldte 30 år tirsdag.Han lavede otte birdies på vej mod en 63'er (-7) og fører med et enkelt slag til sin landsmand Anthony Michael.