Gøth-Rasmussen vinder med superrunde

Jonathan Gøth-Rasmussen måtte nøjes med andenpladsen i Frankrig i foråret, men søndag sluttede han helt på toppen i Københavns Golf Klub.

Printer venlig versionSend til en ven
Med en finalerunde fem slag bedre end nogen af konkurrenterne vandt Jonathan Gøth-Rasmussen The Royal Trophy i Københavns Golf Klub
 
I weekenden satte amatørelitespillerne hinanden stævne i Københavns Golfklub ved The Royal Trophy. Ud af de 50 deltagere havde 17 spillere et handicap bedre end nul, med Jonathan Gøth-Rasmussens +3,5 som det laveste.
 
Gøth-Rasmussen levede op til favoritværdigheden, da han vandt turneringen i -1 med mindst mulig margin ned til Rasmus Neergaard-Petersen.
 
Talentet fra Helsingør var på femtepladsen i +3, fire slag efter Neergaard-Petersen efter de første 36 huller. Den førende spiller gjorde ikke noget galt på finalerunden - en runde i 72 slag, +1, var søndagens næstbedste runde - men han fik alligevel flået sejren fra sig.
 
Gøth-Rasmussen havde nemlig en fremragende dag i Dyrehaven. Efter en bogey på første hul var det slut med fejlene, og fem birdies senere kunne han skrive under på en 67'er. Det var to slag bedre end den næstbedste runde i turneringen, fem slag bedre end den næstbedste finalerunde. 
 
Det er langt fra føste gang i år, den 17-årige junior landsholdsspiller rører på sig. I foråret blev han nummer to i French Boys Championship, og i løbet af sommeren tangerede han banerekorden i Marielyst og spillede finalerunden ved English Boys Amateur Championship i 67 slag for at blive nummer tre samlet.
 

5 kommentarer til "Gøth-Rasmussen vinder med superrunde "

Jonathan Gøth-Rasmussen

Der er store takter i drengens spil. Havde jeg penge ville jeg investere i ham.
København er ikke Danmarks ældste bane.

Value for money

Ungdommen drøner frem, internationalt og nationalt.
På Woburn spurtede Matthew Fitzpatrick i mål lige foran den næsten
dobbelt så gamle og enormt rutinerede Søren Kjeldsen. Fitzpatrick er endnu et
usædvanligt britisk talent. Men sådan et har vi også - i Jonathan Gøth Rasmussen.
Jeg er fuldkommen enig med Jens Ejlersen. Sponsorer og investorer burde stå i kø, når gymnasieeleven fra Helsingør i den grad viser sit enorme potentiale. Og måske gør de også det, for European Tour vinker forude - det ligger iøvrigt til familien, idet far Jacob Rasmussen i en årrække var blandt Danmarks absolut førende professionelle spillere. Det bliver spændende at følge Jonathan udvikling. Men husk lige studenterhuen !

@JENS EILERSEN

Fanø Vesterhavsbads Golfklub links bane er Danmarks ældste bane, det ved alle jo :), men hvorfor skriver du "København er ikke Danmarks ældste bane."?

@Harry Dalsø

Det har nok stået i artiklen, inden den blev opdateret, at Københavns er DK's ældste bane.

Godt gået Jonathan