Gladbjerg slået på målstregen

Mathias Gladbjerg spillede sig til muligheden for at vinde på Nordea Touren, Foto: Nordea Tour

Printer venlig versionSend til en ven

Mathias Gladbjerg sluttede på andenpladsen ved Lumine Hills Open, hvor også Mark Haastrup blandede sig i toppen

Der er rigtig gode takter for sæsonen for Mathias Gladbjerg, der i tirsdags fyldte 23 år og samtidig rundede sit første år som professionel.

Sæsonen er kun to turneringer gammel, men i begge turneringer, der har været en del af Nordea Tour Winter Series, har spilleren fra Breinholtgård været blandt de bedste. 

Fredag spillede han førerbold ved Lumine Hills Open og lå på en delt førsteplads. Den plads kom under pres hurtigt med en bogey på første hul, og han blev sendt ned på tredjepladsen efter endnu en bogey på 8. hul,  inden han svarede igen med manér med tre birdies på stribe på 10., 11. og 12. hul, hvilket sendte ham tilbage på førstepladsen.

Desværre kom endnu en bogey på kortet på 13. hul, og det åbnede en dør på klem.

Finske Niclas Hellberg var ude i næstsidste bold og med en birdie, birdie afslutning bragte han sig i spidsen et enkelt slag foran Mathias Gladbjerg, og det slag blev ikke hentet.

Gladbjerg sluttede så på den delte andenplads i samlet -4. 

På sin side på Facebook fortæller Mathias Gladbjerg, at han have fine birdiemuligheder på både 17. og 18. hul uden at få den birdie, han vidste var påkrævet.

- Jeg må tage til takke med en delt 2. plads i denne turnering. Noget jeg selvfølgelig havde været glad for inden turneringen, jeg er glad og positiv over, at jeg fik givet mig selv chancen for at vinde på de sidste huller til trods for at jeg var helt vildt nervøs, skriver Mathias Gladbjerg på sin side på Facebook.

For en uge siden var Mathias Gladbjerg også oppe at runde førstepladsen ved Lumine Lakes Open, hvor han endte på 11. pladsen.

Men Mathias Gladbjerg var ikke den eneste dansker, der viste sig frem i god stil i Spanien. Mark Haastrup spillede en stærk finalerunde i 67 slag (-5) med to eagles i rundens løb, og det sendte ham til en slutplacering som nummer 5 i samlet -2.

Yderligere 10 danskere var med i finalerunden og halvdelen af dem sluttede i top 20. Udover andenpladsen til Mathias Gladbjerg og femtepladsen til Mark Haastrup sluttede Patrick O’ Neill, Kasper Estrup og Rasmus Hjelm på en delt 17. plads.