Formstærke danskere på Ko-jagt

Lydia Ko er storfavorit til at genvinde Women's Australian Open. (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Årets største præmie på LET og en fast plads på LPGA ,det er på spil i ISPS Handa Women's Australian Open 

For en håndfuld år siden var LPGA Touren i dårlig fatning. Sponsorer og tilskuere var svære at trække til, og turneringerne blev færre og færre. Den tendens er vendt, og nu skorter det ikke på spillemuligheder.

Ligesom hos herrerne betyder det, at de største navne ofte bliver hjemme i trygge rammer i USA frem for at tage på lange rejser rundt i verden.

Det er tilfældet i denne uge, hvor LPGA Touren samarbejder med LET og ALPG om ISPS Handa Women's Australian Open på The Grange Golf Course West. Kun to spillere fra verdens top-10 har taget turen til Adelaide.

Selv om feltet ikke er i absolut verdensklasse, er det en stor uge for de danske deltagere. Med 1,3 millioner australske dollars på spil (871.000 euro) er det sæsonens mest pengestærke turnering på Ladies European Tour, når man ser bort fra de fem majors.

Nicole Broch Larsen forsøgte sig uden held på Q-School til LPGA i december. På et tidspunkt vil Nanna Koerstz Madsen og Emily Pedersen uden tvivl også sætte jagten ind på en kategori i USA, hvor pengene er meget større og konkurrencen langt skarpere end på LET. En vej til målet er at vinde denne uge, da det udløser en fast plads på verdens stærkeste tour.

Det er bestemt realistisk, da alle tre præsterede fortrinligt i 2015 og har startet 2016 i samme stærke spor. Koerstz Madsen åbnede året med andenpladser på ALPG i Australien og i New Zealand ved årets første turnering på LET. Nicole Broch Larsen gik den bedste åbningsrunde af alle i sidste uge, og Emily Pedersen fik en flot sjetteplads.

Der er bare et problem: Den forsvarende mester, Lydia Ko er med i feltet. Sidste uges titelforsvar i hjemlandet var succesfuldt for den 18-årige nummer ét i verden, og der er ingen grund til at tro, at hun skulle være langt fra toppen, når turneringen i Australien nærmer sig sin afgørelse søndag morgen dansk tid.

En anden, som de tre danskere skal holde øje med, er Ha Na Jang. Sydkoreaneren lavede hole-in-one i sæsonpræmieren på LPGA, vandt årets anden turnering og kommer til Adelaide som verdens nummer ni.

Blandt danskerne er Nicole Broch Larsen bedst placeret på verdensranglisten med sin 72. plads. Sidste uges flotte resultater bragte Emily Pedersen ni pladser frem til nummer 109. Det er tre placeringer foran Koerstz Madsen, som hoppede 29 pladser frem takket være andenpladsen.

Alt tyder på, at pilen igen vil pege opad for de danske talenter, når ranglisten opdateres næste gang.


2 kommentarer til "Formstærke danskere på Ko-jagt"

Bliver spændende.Vi har en

Bliver spændende.
Vi har en der slår ud til midnat og en til kvart over. Og så efternøleren kommer går på første tee klokken 5 imorgen tidligt ca.
Kan se der åbner Transmission på tv ca. når sidste dansker går på banen.

Det er muligt der kommer noget HER -> http://www.womensausopen.com/live-stream før.
Ser dog ikke ud til den starter før 5 imorgen tidligt.

Streaming

Hvis nogen vil følge så kan denne måske bruges

http://cricfree.tv/golf-live-streaming

Både Australien Open og Malaysian Open