Fokus på top 15 og top 45

Jeppe Huldahl skal bruge et topresultat eller to, hvis han skal rykke op i top 45 på Race to Oman. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Efter et par ugers pause er Challenge Touren tilbage på sporet og med EMC Challenge Open sættes gang i sæsonens fjerdesidste turnering, men den fjerde er ikke for alle

Der blev blandet rundt på mange ting på Challenge Tourens Race to Oman, da en lukrative Kazakhstan Open blev afviklet tidligere på måneden.

På den gode side tredoblede Mads Søgaard sine præmiepenge på Challenge Touren i sæsonen og stormede op til 10. pladsen, men der er stadig lang vej til slutplaceringen i top 15 og pladsen på europatouren i 2016 er sikret.

Efter to ugers turneringspause sætter EMC Challenge Open på Olgiata GC i Rom gang i sæsonens fire sidste turneringer, hvor ræset mod top 15 intensiveres.

Men en anden grænse kan også få stor betydning for den kommende sæson. Sæsonfinalen, NBO Golf Classic Grand Final, er kun for top 45 på Race to Oman.

Status for danskerne inden EMC Challenge Open er, at Mads Søgaard er nummer 10, Jeff Winther nummer 20 og Joachim B. Hansen nummer 30.

Men længere tilbage skal der kæmpes for nå top 45, der udover en plads i den pengestærke sæsonfinale også giver en yderst brugbar kategori på Challenge Touren i 2016.

Danskerne udenfor top 45, der er til start i Italien, er Andreas Hartø (p.t. nummer 65), Christian Gløët (p.t. numer 79) og Jeppe Huldahl (p.t. nummer 112).