Første vinder på PGA Tour med rødder i Amerikansk Samoa

Der var muligheder for Tony Finau for at dyrke en basketball-karriere, da han gik på high school, men golfsporten vandt altså. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Tony Finau vandt ved Puerto Rico Open karrierens første sejr på PGA Touren

Mens mange af verdens bedste golfspillere var I Texas til kamp for WGC - Dell Match Play, så var en mange af spillerne fra næste række taget en tur til Puerto Rico for at deltage i Puerto Rico Open.

Det var en mulighed for de knap så store navne til at vise sig frem på PGA Touren, og blandt dem var 26-årige Tony Finau.

Han endte som turneringens vinder efter tre hullers omspil mod Steve Marino.

Tony Finau stammer fra Salt Lake City, men har rødder i Amerikansk Samoa og Tonga, og han er den første af den arv, der spiller på PGA Touren og altså nu den første vinder.

På Amerikansk Samoa er amerikansk fodbold og basketball to af de helt store sportsgrene, men Tony Finau, der er født og opvokset i USA, blev altså bidt af golfsporten, og han turnede pro som 17-årig.

Siden har han spillet på forskellige minitours, inden han fik et lille gennembrud på PGA Tour Canada i 2013. Han vandt sin første professionelle sejr i 2014 på Web.com Tour, og det var med til at sikre ham pladsen på PGA Tour i 2015, hvor det blev til fem top 10 placering og blandt de bedste præstationer var en 10. plads ved US PGA Championship og en 14. plads ved Masters.

Trods sejren i Puerto Rico er han ikke med i feltet ved dette års Masters, der spilles 7. – 10. april. Men sejren rykkede Tony Finau op på verdensranglistens 72. plads. 

Med i feltet  i Puerto Rico var mange spillere, der tidligere har været med blandt verdens allerbedste. Ian Poulter kandiderede til sejren, men endte på en delt tredjeplads. 

Den tidligere verdensetter Luke Donald har ikke vundet siden maj 2012, hvor han vandt BMW PGA Championship, og nu kæmper han for at holde sig inde i verdens top 100.

Han sluttede på 26. pladsen ved Puerto Rico Open.