Første del af opgaven løst

Nicole Broch Larsen spillede en god runde på Jones Course lørdag, men der skal mere godt spil til søndag, hvis hun skal nå sit mål om en fuld kategori i USA (Foto: Privat).

Printer venlig versionSend til en ven

I 2016 får Danmark to spillere på LPGA, men hvor meget de får lov til at spille bliver først afgjort søndag aften

Både Therese O'Hara og Nicole Broch Larsen klarede cuttet ved Final Stage af LPGA Q-School, og det betyder, at de er sikret turneringsstarter på naste års kalender.
 
De to danskere kom ikke til Florida blot for at klare cuttet på LPGA International. For at få en fuld kategori til verdens største dametour er en placering i top-20 påkrævet. Med 18 resterende huller af den fem runder lange kvalifikation har både O'Hara og Broch Larsen noget at skulle indhente.
 
Den sværeste opgave har O'Hara efter en 73'er på Jones Course, som giver en samlet score i +1 og en 49. plads. Den 27-årige spiller var tre under par efter 10 huller lørdag, men to treputts og en bold i vandet på vejen gjorde, at resultatet blev +1.
 
Sluttede kvalifikationen nu, ville spillerne i -5 få de eftertragtede billetter til LPGA. Hillerød-spilleren Broch Larsen tog et godt ryk i retning mod toppen med seks birdies og tre bogeys for en 69'er. Nummer to på LET Order of Merit var nummer 57 lørdag morgen, men med den produktive arbejdsdag spillede hun sig frem til 29. pladsen.
 
- Efter en god runde i dag, -3, hvor jeg får lavet 6 birdies og har bedre styr på spillet (med få irriterende undtagelser!), har jeg spillet mig i en fin position til imorgen, hvor sidste runde spilles.
- Jeg er pt. 3 slag fra top 20, så det gælder om at holde tungen lige i munden imorgen og få lavet nogle birdies, ligesom i dag, skrev hun på facebook.