Fejlfri McIlroy stikker af

Rory McIlroy vil tilbage til verdensranglistens førsteplads, og de 76 point for at vinde på Doral ville bringe ham et stort skridt nærmere det mål. (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Med sit nye greb og en velkendt kvalitet fra tee til green fandt Rory McIlroy lørdag vej til toppen i WGC – Cadillac Championship

 

Prognoserne ser gode ud for Rory McIlroys nye greb om putteren. Efter tre runder på Dorals Blue Monster har nordireren været 11. bedst på greens, dømt ud fra statistikken ”strokes gained putting”, men bunkerslagene og velkendte kvaliteter i det lange spil har en ligeså stor del af æren for, at den 26-årige er nået til tops i stillingen ved WGC – Cadillac Championship.

Fire gange ud af fire mulige kom McIlroy ind-og-i fra sandet, og i både ”driving distance” og ”greens in regulation” er han top-5 for ugen. Lørdag spillede han Miami-banen fire under par og uden bogeys, og det sendte ham til -12 samlet.

Derfra har han tre slag ned til Adam Scott, som kæmpede med svinget på vej mod en 73'er, og Dustin Johnson, som missede et kort putt på hul 18 for en 71'er, -1. Det var alligevel nok til at give den atletiske amerikaner en plads i søndagens førerbold, og han har erfaringer med at gøre arbejdet færdigt på Doral. For et år siden tog han sejren efter at have startet finalerunden fem slag fra førstepladsen.

Det er langt fra de eneste store navne, som kan tillade sig at nære håb om sejren. Phil Mickelson skød to under par lørdag, og i -7 deler han fjerdepladsen med vinderen fra Dubai, Danny Willett, og Bubba Watson. Startende fem slag efter med 18 huller igen har de tre brug for at levere noget specielt eller håbe på at McIlroy træder vande. Det har den førende ingen planer om i jagten på årets første sejr.

- Man bliver bare nødt til at fortsætte og sætte sig et mål. Helt simpelt kan jeg ikke spille defensivt. Defensivt er ikke min stil. Så jeg har brug for at gå derud og være aggressiv og tro på mig selv. Selvfølgelig skal man tænke sig om og vælge sine øjeblikke, men som udgangspunkt: Sæt et mål, gå derud og nå det, sagde McIlroy efter tredje runde.

For Søren Kjeldsen startede dagen med to birdies, men klatreturen op ad leaderboardet led et tilbageslag af en vandtur og en doublebogey på hul fem. Han fik vundet de to tabte slag tilbage inden halvvejen, men på de sidste ni huller stak scoren af. Efter bogeys på hul 10 og 15 fik feltets eneste danske deltager en kedelig afslutning på runden med dagens anden vandtur og den anden doublebogey.

Samlet gav det en 74'er, men på en dag, hvor vinden drillede, gav det en beskeden tilbagegang på fire placeringer til en delt 33. plads i +2. Søndag får Kjeldsen selskab af energiske Billy Horschel, som vandt FedEx Cup i 2014.

Der er mange andre spændende konstellationer til finalerunden. McIlroy og Johnson burde være garant for et festfyrværkere, og i dagens næstsidste bold kan Phil Mickelson og Adam Scott  også finde på lidt af hvert.

Bubba Watson skal spille med fremadstormende Danny Willett, og i fjerdesidste bold klokken 19.20 dansk tid går den spanske duo Rafa Cabrera-Bello og Sergio Garcia på banen.