Fantastisk sæson sluttede perfekt for Jordan Spieth

Jordan Spieth med to trofæer, der symboliserer en ugeindtjening på $11.485.500. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Jordan Spieth vandt TOUR Championship og dermed også FedEx Cup ranglisten, mens Henrik Stenson kunne trøste sig med et putt, der gav en million ekstra i bonus

2015 har tilhørt Jordan Spieth. Selv om der har været lidt skvulp særligt mod slutningen af sæsonen, hvor Jason Day trådte uimodståeligt frem, står den 22-årige fyr fra Dallas tilbage som det helt store vinder med sejre i Masters, US Open og senest TOUR Championship.

Det sikrede ham samtidig sejren på FedEx Cup ranglisten.

Målt i dollars gav den samlede sejr en bonus på 10 millioner dollars lagt oveni en samlet indtjening i sæsonen målt på præmiepenge på $12.030.965, hvoraf 1.485.500 kom for sejren i TOUR Championship.

Sejren på East Lake GC blev sikret med en finalerunde i 69 slag og med en total i -9 sluttede han fire slag foran Danny Lee, Justin Rose og Henrik Stenson på den delte andenplads.

-Det er en fænomenal sejr, som vi skal nyde. Det var en turnering, hvor vi havde samme tilgang, som var det en major turnering. Det har ikke været en stærk playoff, men vi har lagt rigtig meget hårdt arbejde i det op til denne uge, sagde Jordan Spieth. 

Henrik Stenson måtte altså give fortabt overfor Jordan Spieth i finalerunden, men en glimrede præstation i FedEx Cup slutspillet med tre andenpladser sikrede ham en samlet andenplads.

En temmelig stor trøstpræmie var, da han holede et putt fra omkring 17 meter på 18. hul. Det sikrede ham den delte andenplads i turneringen, men endnu vigtigere sikrede det ham andenpladsen på FedEx Cup ranglisten. Det gav en bonus på tre millioner dollars, mens en tredjeplads måtte ”nøjes” med to millioner i bonus.

-Heldigvis lavede jeg et godt putt på det sidste, og det giver vel lidt trøst. I forhold til scoring fik jeg ikke helt gang i det i dag, og Jordan puttede utroligt godt. Når han var tvunget til at lave et putt, gjorde han det, så det er meget velfortjent mester. Han er svær at slå på greens, det ved vi. Og jeg kunne bare ikke holde trit med ham i dag, sagde Henrik Stenson.

Jason Day sluttede på 10. pladsen, mens Rory McIlroy blev nummer 16.


1 kommentar "Fantastisk sæson sluttede perfekt for Jordan Spieth"

Stort tillykke

Ja, han læser det jo nok ikke, men det var en værdig afslutning for Jordan Spierh... Hold nu op for en sæson den unge mand har haft! Glæder mig allerede til næste sæson hvor Rory, Fowler, Day samt Spieth udgør en fantastisk kvartet blandt de unge. Ærgerligt for Stenson at han ikke kunne holde hele vejen.

Kunne godt ha' brugt Spieths putter i lørdags da jeg spillede ... Det er jo vildt som han præsterer på greenen.