Fænomenet med i toppen

Lydia Ko har amatørstatus, men hun kæmper i denne uge om at vinde sin tredje proffesionelle turnering. Foto: Getty Images.

Printer venlig versionSend til en ven

15-årige Lydia Ko holder sig med i toppen på LET i hjemlandet New Zealand  

Hun har vundet på LPGA – verdens største golf tour for kvinder, hun har vundet på den australske ALPG tour, og nu er hun på jagt efter sin første sejr på Ladies European Tour. Alt dette er opnået med kun 15 lys i den seneste fødselsdagslagkage.

Navnet er Lydia Ko, og i denne spiller verdens bedste amatør på hjemmebane i ISPS Handa New Zealand Women's Open. Ko har fået en god start på turneringen, hvor hun efter første runde ligger ét slag fra de førende på en delt 4. plads i -2.

- Jeg kunne bestemt have spillet bedre, tror jeg, men scores er ikke vanvittigt lave i dag. Jeg tror det er på grund af vinden.

- Vinden var noget af en overrskelse, fordi vi spillede om morgenen og forventede, at det ville være ret stille. Jeg synes det er en rimelig solid score i denne vind, sagde Lydia Ko til LET.

Ko lavede fem birdies og tre bogeys på Clearwater Golf Club. Tre australiere overgik hjemmebanefavoritten på første runde. Nikki Campbell, Sarah Oh og Tamara Johns der alle er relativt ubeskrevne blade spillede første runde i 69 slag (-3).

Carlota Ciganda, sidste års vinder af pengelisten spillede med Lydia Ko, men spaineren havde ikke samme succes på sin vej til en score to over par. det giver en delt 34.plads, som hun blandt andre deler med Cheyenne Woods.

Den nuværende cutgrænse ligger i +3. Mianne Bagger spillede første runde i 82 slag, og hun har syv slag op til cuttet.


5 kommentarer til "Fænomenet med i toppen"

Fænomen?.

Solid spiller, men næppe et fænomen.. Efter som der ikke er den store fysiske forskel mellem piger og drenge i den alder og de bedste danske drenge i den alder ofte bryder banens par nede fra backtee, kan man vist rolig klappe krikken..
Lad nu være med at køre tingene op på plan hvor de ikke hører hjemme..
Vi husker stadig Miss Wee. Verdensmester og jeg skal komme efter dig.

En ommer

Fænomen

Undskyld Leif, men er det ikke ligesom at sammenligne pære med bananer. Hun spiller på dame touren og ikke på herre touren. Prøv lige at sætte en af vores bedste juniorer, op mod de bedste på Europa touren.
Jeg har set hende real life, og må sige at hun er en fantastisk spiller.

Fænomen

Helt i orden Keld
Jeg ser det ikke som noget med frugt, men hvilket niveau.
Men selvfølgelig, der er jo heller ikke en brøkdel af konkurrencen i damegolf. - desværre!!
Jeg synes bare ikke det er noget at falde i svime over..

Lydia Ko

Ralf, hvis du på noget tidspunkt, har set damegolf fra enten europatouren eller pga touren, burde du også vide, at damerne ikke just spiller fra rød tee. Når de spiller de sværere baner, måler de længste par-4 huller for dem, hurtigt over 400 og de længste par-5 huller, hurtigt over 500.

Jeg tør roligt satse på, at hvis du sætter Lydia ud mod de bedste drenge fra DK i den alder, så vil Lydia langt fra falme..

Fænomen

Jeg har efter længere diskussion med fruen indset at jeg er på galt spor i min optik af artiklen.
Beklager hvis jeg har stødt kvindelige golfspillere i mit indlæg, og håber jeg får lov at sove i sengen i aften..
God weekend Jan og Nicolai