Europa Tour-bane til danskere: Kom og spil frit

Selv fra klubhuset afslører udsigten, at Atlanterhavet er markant i spil på Porto Santos Ballesteros-designede golfbane

Printer venlig versionSend til en ven

En tidligere Europa Tour-bane under sydlige himmelstrøg vil gerne have flere gæster – og det markerer de med et helt nyt All Inclusive-koncept, som to danske charterselskaber står bag

Lyder det fristende med frit spil på en tidligere Europa Tour-bane? De to danske charterselskaber Primo Tours og Folkeferie tilbyder nu et helt nyt feriekoncept til danskerne på den lille portugisiske ø Porto Santo tæt på Madeira. Prisen inkluderer All Inclusive på mad og drikke samt fri afbenyttelse af et væld af aktiviteter på øen.
 
Konceptet omfatter også frit spil på Porto Santos smukke og udfordrende golfbane, der tidligere har lagt græs til Europa Tour-turneringen Madeira Islands Open. Banen er designet af den afdøde golflegende Seve Ballesteros, der havde for vane at udfordre golfspillerne med sine designs – og det har han i høj grad også formået på Porto Santo. Banen kan give selv de bedste golfspillere god modstand, og den er desuden på listen over de 100 bedste golfbaner i det kontinentale Europa.
 
Spektakulære huller
Efter et godt mix af huller på forni lukker Ballesteros for alvor op for godteposen på bagni, hvor du finder en række spektakulære huller helt ud til det frådende Atlanterhav. På hul 13 til 15 er du kommet godt op i landskabet, og her er det værd at hive kameraet frem og nyde den smukke panoramaudsigt ud over Porto Santo.
 
Men husk at holde tungen lige i munden, for det er en åben bane, hvor den skiftende vind altid er en faktor. Ballesteros vil ofte lokke dig til at gå efter guldet, men der er en betydelig risiko involveret, for greenområderne er ikke nemme.
 
Banen er en fornøjelse at spille, og den tåler absolut at blive spillet flere gange – især, når man ikke skal have muldvarpen op af lommen. Der er desuden glimrende træningsfaciliteter med mulighed for prolektioner til 20 euro for en halv time, og banen har et veludstyret klubhus og en fin restaurant med godt styr på både mad og drikke.
 
Meget mere end golf
Selvom fri golf på en Europa Tour-bane vil være det åbenlyse trækplaster for mange golfspillere, er der masser af andre aktiviteter, der er værd at bruge tid på i løbet af en uge på Porto Santo.
 
- Der er masser at lave på Porto Santo for golfspillere og deres familier. Ud over frit spil på golfbanen har alle vores gæster gratis adgang til at spille tennis, låne cykler, bruge Thalasso og spa og tage på guidede vandreture – og så skal man heller ikke glemme øens 9 km lange sandstrand, siger Bjarke Hansen, der er adm. direktør for Primo Tours og hovedmanden bag det nye koncept.
 
Primo Tours (fra Billund) og Folkeferie (fra København) sender de første charterfly med danskere af sted i januar 2016.


10 kommentarer til "Europa Tour-bane til danskere: Kom og spil frit"

Sjov detalje....

Ud over at jeg er helt enig i, at Porto Santo er en fremragende bane, så kan jeg ikke lade være med at more mig over, at den er på listen over de 100 bedste baner i det kontinentale Europa....banen ligger på en lillebitte ø, ud for en noget større ø, flere tusinde kilometer fra det europæiske fastland (det kontinentale...)....:-)

God weekend - må vejret blive til golfvejr...

Morten B.

Sikke noget vås..

Porto Santo ? Der er absolut intet morsomt over, at prise middelmådigheder og gå ud med slagkraftige tilbud af 0,- som er en alt for høj pris - kvaliteten taget i betragtning...
Det er ærlig talt forkasteligt at man forsøger at lokke gæster ned til ingenting med et så pinagtigt tilbud.. Jeg var dernede under Madeira Open i sin tid og mage til skuffelse er ej set på Europæisk grund og derfor har banen ikke kunne forpurre mange gæsters ferier siden!

Optimus Primo Tur må være pressede siden man benytter en så stor tanker..
44..

top100

Vil formode at man bruger denne side som udgangspunkt for top baner??

http://www.top100golfcourses.co.uk/htmlsite/europe.asp

Jamen SÅ må vi da skynde os at fremhæve Skælskør som tilsyneladende er den 20. bedste bane i DK

... eller også skal vi bare starte med at konkludere at den side er looort, med loooort på ;)

Europa Tour?

Det er en rigtig fin reklame for Primo Tours og deres golfrejser. Det beskriver blot hvor dybt useriøst det egentlig er, når man vælger at promote noget så elendigt som Porto Santo golf! Banen er vel at sammenligne med Ebeltoft! Magen til elendig bane skal man lede længe efter!

Stor enighed!

Ikast38 har fat i den lange ende i sit indlæg!
Det er ikke værdigt at anbefale Porto Santo og ej heller at skyde det op til at være god golf..
Lemvig er en kende hård ved banen, men der bliver desværre smurt mange lag på i forhold til banens standard....

En anden bane?

Når jeg læser ovenstående så har jeg svært ved at genkende den bane jeg spillede for et par ugen siden med beskrivelserne?

Banen i sig selv er solid nok med fint layout krydret med de tre Atlanterhavshuller.

Jeg spillede banen i en uge hvor den egentligt var sat til lukning for eftersåning, det er klart at dette var tiltrængt, men det gjorde den ikke uspillelig. Greens og fringe var helt i top, bunkers var fine. Det eneste der var udsætte på banen var udtørrede steder på fairway som man nemt kunne komme udenom med en dåse maling eller en lokalregel.

Jeg glæder mig til at komme tilbage i marts måned næste år, med eller uden lokalregel.

PS Nævn mig lige bare et tilbud der kan måle sig med PrimoTours introduktionstilbud (og nej, jeg er ikke ansat hos Primo)

Gert Hansen

Hej Gert,
Det er med stor beklagelse at jeg bliver nødt til at spørge dig om du bevidst har glemt dine briller når du spiller golf? Et golf layout er selvfølgelig smag og behag, men banens stand er jo faktum. Og faktum på denne bane er at den er helt forfærdelig! Jeg ønsker dig en fantastisk charterferie til "the misty mountain" og mht. tilbud, så vil jeg mene at tilbuddet med VIP golf i min klub Ikast Golf Klub er et væsentligt bedre tilbud (pris DKK 200)! Her bliver alle gæster behandlet som VIP gæster!

Ikast38

Jeg tænker, "er de sure sagde ræven"?

Hvornår har du spillet banen sidst?

Som jeg nævnte i min kommentar så var der steder på fairway der trængte nyt græs, men spilbar var den, banen. Måske er det Seve Design du ikke har det så med? Men der er nu flere lighedspunkter med Royal Obidos, bortset fra standen på nogle fairways, jeg er sikker på at Andrew nok skal få styr på disse, alt andet lige så gror græsset jo hurtigt under de forhold.

Hvis der er 20+ grader i marts måned i Ikast - så måske.

Hansen..

Gert....
I mine velseende øjne minder banen mest af alt om Alhaurin Golf på Costa del Sol, dertil skal man lige gange mængden af Suppe - Steg & Is som bliver serveret i "klubhuset"

Jeg antager ikke at du intet har på kistebunden, men erfarer at du inderligt ønsker at spille på kvalitetsløse og nedslidte baner!
Du kæmper den lille mands kamp og det er yderst prisværdigt, at du frivilligt spiller denne ruin..

Lemvig44

Jeg tænker lidt, er det samme bane og sted vi snakker om?

Med hensyn til maden i klubhuset som jeg fik serveret under mit besøg kan jeg kun sige - stram jer op klubber rundt omkring. Det var en ren, næsten kulinarisk, oplevelse.

Der er nu to muligheder tilbage.

1 Lemvig og Ikast har besøgt banen for længe siden og det hele er forbedret siden.

2 Lemvig og Ikast arbejder for en konkurrerende turudbyder og er misundelige over at de ikke faldt over denne mulighed.

Det er da rart at Morten Buckhøj ikke helt deler de to anonymes holdninger, så er vi da tre der mener noget andet.