Europa sejrer knusende

Søren Kjeldsen sørgede for at få Dannebrog med på sejrsbilledet (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Der var ingen vaklen i de europæiske geledder, da de søndag totalt dominerede Asien i singlerne for at vinde EurAsia Cup

EurAsia Cup var næsten afgjort, før den for alvor nåede at komme i gang. Europa vandt fredagens four-balls 4,5 - 1,5, stod imod et tidligt asiatisk angreb i foursomes for at vinde lørdagens session med de samme cifre, og da det kom til søndagens singler, blev den europæiske dominans total.
 
Øverst i opstillingen leverede Ian Poulter for tredje dag i træk et sikkert point, og kort tid efter sluttede Andy Sullivan og Lee Westwood sig til Poulters heppekor på sidelinjen efter at have gjort deres til en europæisk sejr på Glenmarie Golf & Country Club i Malaysia.
 
Gæsterne førte med seks point ved dagens start og havde kun brug for 3,5 point fra de 12 singler for at tage sejren, så da Danny Willett vendte 2 down til en sejr på 3&1 mod Byeong-hun An i match nummer to, var pokalen sikret.
 
De resterende otte opgør havde derfor kun kosmetisk betydning, men Darren Clarkes europæere var nådesløse. Anirban Lahiri og K.T. Kim var de eneste, som leverede sejre til Asien, mens Jeunghun Wang delte sin match mod Ross Fisher.
 
Søren Kjeldsen var sendt ud sidst mod Prayad Marksaeng, og de to lå helt lige efter ni huller. På 10. vandt Kjeldsen med en bogey, og derfra leverede danskeren kun birdies og pars på vej mod en sejr på 3&2, to point ud af tre mulige og en ubesejret debut i EurAsia Cup. 
 
Det er en spændende generation af spillere fra østen, der er på vej frem i disse år, og det kan ikke vare mange år, før Y. E. Yang får asiatisk selskab i major rekordbøgerne, men denne uge var Jeev Mikha Singhs tropper klasser under gæsterne.
 
18,5 - 5,5 blev det endelige resultat, og dermed blev det til 300.000 dollars til hver af de europæiske spillere, mens asiaterne hver må nøjes med 100.000.
 
Der er lagt op til et generationsskifte på det europæiske Ryder Cup-hold, og det har givet anledning til nogen bekymring, men efter ugens dominerende præstation, behøver Darren Clarke ikke være nervøs for at tage en flok debutanter med til Hazeltine til efteråret.