Er din favoritbane på listen over dem alle?

Sunningdale Old Course figurerer øverst på Golf Digests liste over baner i England, men hvilken er bedst blandt de danske baner? (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Har du nogensinde spekuleret over, hvad den bedste bane i Papua Ny Guinea eller Nordkorea er? Hvad med i Danmark? Golf Digests udførlige liste giver dig svaret

Jeg skriver ikke dette for at tage modet fra dig, men der er mange golfbaner, og - uanset hvor ihærdigt, du forsøger - kommer du ikke til at nå at spille dem alle. 
 
Golf Digest  har udnævnt de bedste baner i alle verdens lande. Det er et stort stykke arbejde, de har gjort, ikke mindst fordi listen identificerer cirka 50 lande flere, end der er at finde på verdenskortet. Blandt andet har Golf Digest givet Grønland selvstændighed, men lad os se gennem fingre med det og i stedet kigge på, hvilke baner der topper den danske liste.
 
1. The Scandinavian New Course
2. The Scandinavian Old Course
3. Lübker Sand/Sky
4. Holstebro
5. Silkeborg Ry
 
Uden tvivl gode baner, men er det de fem bedste? Det kan man diskutere fra nu og til juleaften uden at finde et korrekt svar, for smag i banedesign er ligeså individuelt som i is (og her er chokoladen - naturligvis - den trætte med jordbær klart overlegen).
 
Det er svært at forestille sig, at de gode folk fra Golf Digest selv har været i Nordkorea for at afgøre, at Pyongyang Golf Course er bedre end landets to øvrige baner, og det hviler måske også på andres skøn, når de vurderer, at Golf de Saly med de ørkensandede fairways er at betragte som Senegals bedste bane frem for Golf de Almedies lille bane i Dakar langs Atlanterhavet, men derfor er listen alligevel et sjovt projekt.
 
Om du søger inspiration til din næste ferie, vil se om dine favoritbaner er med på listen eller bare gerne vil overvældes af, hvor mange steder i verden, der spilles golf, så er det værd at tage et kig. 

3 kommentarer til "Er din favoritbane på listen over dem alle?"

favorit bane

Monte Rei er absolut min bedste golf oplevelse det er en verdensklasse bane og kæmpe oplevelse at spille der

Favorit bane

Mangler Thracian Cliffs, spektakulær Gary Player bane.

Black Sea Rama

Thracian Cliffs står som nr. 1 i Bulgarian - hvilket jeg på ingen måde er enig i. Du har ret i at Thracian Cliffs er spektakulær, men Black Sea Rama er en bane, der er klasser bedre end Thracian Cliffs - i mine øjne vel.
Men jo - udsigten er bedre på Thracian selv om den bestemt ikke er dårlig på Black Sea Rama....

//Jernsen