Er der liv efter døden?

Ernie Els er fyldt med optimisme oven på den værste periode i karrieren. (Foto: Getty Images)

Printer venlig versionSend til en ven

Yips har altid været lig med det ene ben i graven for en golfspiller. Forankringsforbuddet kunne ligne det sidste skub ud over kanten, men Ernie Els er ved at bevise, at der er liv efter golfdøden 

En 29. plads ser ikke ud af meget for en mand af Ernie Els' kaliber, men Qatar Masters var et vigtigt skridt i den rigtige retning for den store sydafrikaner. Gennem de 72 huller, var han succesfuld med samtlige putts op til fem fod.
 
Det er en portion helt andre boller på suppen end den måde, han puttede på i 2015 - efter skiftet til kort putter - og starten af 2016. Såkaldte "tap-ins" blev til krævende udfordringer for den firedobbelte majorvinder, og ikke så få blev brændt spektakulært.
 
Efter 1. januar er maveputteren ikke længere en lovlig medicin mod yips, men Els ser ud til at have kureret sine muskelspasmer ved at grippe den traditionelle putter med venstre hånd nederst. 
 
Det er begyndt at føles naturligt, hvilket torsdag eftermiddags 68'er i Omega Dubai Desert Classic også indikerer. Med den lagde han sig på en delt sjetteplads med blandt andre Rory McIlroy, to slag fra Alex Norén på førstepladsen.
 
- Jeg elsker bare spillet. Jeg havde en meget hård periode, specielt sidste år og i begyndelsen af dette, det tror jeg, alle kunne se. Og jeg er på en måde ved at genfinde kærligheden til at putte, og resten af spillet har været der hele tiden, så jeg føler, jeg kan gøre noget, sagde Els efter dagens runde til europatouren.
 
46-årige Els har vundet tre af de første 24 udgaver af turneringen på Dubai Golf Club, og fortsætter dagens gode takter, kan han også være med i kampen om jubilæumsudgaven søndag eftermiddag.
 
Men "the Big Easy" sigter endnu højere end succes i ørkenen. Det talte han om på sit pressemøde tirsdag.
 
- Jeg glæder mig til i år. Der er nogle fremragende majorbaner med US Open på Oakmont, så Troon og Baltusrol til US PGA. Vi har nogle storartede turneringer at se frem til. Jeg ville elske at lave en smule larm i år, så meget som muligt.
 
- Jeg vil stadig bevise noget over for mig selv. Hvis man er god, så forlader det ikke en. Man må bevise det for sig selv. Jeg tror, jeg er ligesom alle andre golfspillere i min alder - gennem alle generationer, hvis man går fra Bobby Locke til Peter Thompson til Gary Player, Arnold Palmer, Jack Nicklaus, til Seve Ballesteros og Greg Norman. Vi er alle meget ens. Vi vil spille indtil vi dør. I vores bevidsthed er vi ikke færdige, og jeg er ikke færdig endnu, sagde han.
 
Alle fem danskere er inden for cuttet efter torsdagens spil. Du kan se stillingen via linket i højre side.