Duel om millioner

Jordan Spieth spillede sig alene i front for Tour Championship med en birdie på det 215 meter lange hul 18 (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Afgørelsen i Tour Championship ligner en duel mellem Jordan Spieth og Henrik Stenson

Søndag aften forlader enten Henrik Stenson eller Jordan Spieth East Lake Golf Club 11.485.000 dollars rigere.

Sådan ser det i hvert fald ud efter tre runder, hvor nummer fire og nummer to i FedEx Cup har skabt et hul ned til konkurrenterne. 

Spieth lavede birdie på hul 18 for at tage førstepladsen alene. En runde i 68 slag fik texaneren til -8 for turneringen. Stenson startede dagen på førstepladsen i -9, men han spillede lørdagens sidste ni huller to slag ovder par og faldt tilbage til andenpladsen i -8.

Stenson har haft en god sæson med fire andenpladser, men han har ikke vundet i 2015. En sejr i Tour Championship vil gøre Stenson til dobbelt vinder af FedEx Cup.

For Spieth, som har vundet fire turneringer i år - heraf to majors - vil en sejr blot være et af mange højdepunkter i en spektakulær sæson, men den 22-årige megastjerne har muligheden for at slå Vijay Singhs 11 år gamle rekord for flest penge skrabet sammen i løbet af en sæson. Spieth er mindre end 400.000 dollars fra Sings rekord på 10.910.000.

Stenson og Spieth skal igen søndag spille førerbold, men skulle de snuble, står flere spillere på spring for at stjæle sejren og - kun måske - FedEx Cup millionerne.

Paul Casey (71) og Rickie Fowler (67) deler tredjepladsen i -4, og verdens nummer to, Rory McIlroy, har del i femtepladsen i -3.

De seneste måneders supermand, Jason Day, spillede banen i par 70 og starter finalerunden på 10. pladsen i par.