DGU satser på nøgengolf

Her ses Connie Barrow på ferie i det sydfranske, hvor naturistgolf er meget populært (Foto: Privatfoto)

Printer venlig versionSend til en ven

Med Leif Nyholm som frontfigur satser Dansk Golf Union nu på at kapre medlemmer i det boomende danske nudist-miljø.

Kropsbevidsthed er et af tidens store plusord, og yoga, zumba og pilates har efterhånden været populært i fitnesscentrene i mange år. Den nyeste trend foregår dog i svømmehallerne, hvor naturistsvømning er blevet et stort hit i mange større danske byer.   

I Dansk Golf Union holder man et vågent øje med tendenserne i danskernes fritidsliv, og i samarbejde med Danmarks Naturist-Forbund iværksætter man nu et forsøg med kurser i golf for nudister.

Under titlen “Det bar’ golf” kører Dansk Golf Union og Danske Naturister nu en kampagne i stilling, og det skal i sommermånederne munde ud i seks kurser på de to af de danske naturistcampingpladser, som har en pay & play-bane i umiddelbar nærhed.  

- Vi udforsker alle muligheder for at øge rekrutteringen, og selv om jeg i første omgang forholdt mig skeptisk til henvendelsen fra naturisterne, så glæder mig nu til at komme ud at se, hvordan tingene bliver grebet an i praksis, siger DGU’s direktør Morten Backhausen.   

For - i overført betydning - at klæde naturisterne ordentligt på til golfsporten, har landstræner Leif Nyholm sagt ja til at deltage i kampagnen ved at give et par clinics i det danske sommerland.

- Hvis jeg kan få det til at passe ind i kalenderen, smider jeg gerne bukserne for at få flere mennesker til at spille golf. Der er ingen tvivl om, at tøjet er en hindring for det frie naturlige sving, og jeg kan skrive under på, at man kan barbere en del af slag af scoren, hvis man vælger at spille helt uden dresscode, siger Leif Nyholm - som dog insisterer på at beholde golfskoene på under seancerne.

Nauristforeningens formand Conny Barrow, der er halvt tysk, ser frem til at skifte kuglegrillen ud med golfbolde:  

- Vi oplever et sandt boom i indmeldelserne i øjeblikket, og jo flere aktiviteter, vi kan tilbyde vores medlemmer, jo bedre er det. Vi er simpelthen bare så superglade, siger formanden.