Det nye kuld i kamp mod sydafrikanske hovednavne

Lasse Jensen startede sæsonen med en 11. plads i Sydafrika. Der åbner han også året i forsøget på at beholde sit europatourkort for første gang i karrieren (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

De tre "nye" danske medlemmer af europatouren får selskab i The BMW SA Open af den tidligere vinder Morten Ørum Madsen. De skal i kamp mod nogle af Sydafrikas største spillere

Sæsonen 2016 gik så småt i gang i december, men på sin vis var turneringerne sent ud på året mest af alt et spørgsmål om at jogge af efter en lang op opslidende sæson. I hvert fald føles det som begyndelsen på en ny sæson, når dørene torsdag bliver slået op til The BMW SA Open på Glendower Golf Club.
 
På netop denne bane vandt Morten Ørum Madsen sin hidtil eneste europatour-titel, da han slog Charl Schwartzel i en direkte duel på finalerunden. Schwartzel har meldt afbud på grund af sygdom, men Madsen, som er lidt af en sydafrikaekspert, er med på startlisten.
 
Det samme er de tre "nye" danske medlemmer af europatouren. Joachim B. Hansen har været der før og Lasse Jensen spillede også blandt europas bedste i sidste sæson men måtte gennem kvalifikation for at genvinde sin plads, så Jeff Winther er den eneste danske rookie.
 
De tre har dog det til fælles, at det skal blive en hård kamp for at klare sig på europatouren - det vil sige slutte i top-110 på Race to Dubai og fornyet fuld spilleret. Af de 42 spillere, som kvalificerede sig gennem Q-School og challengetouren i 2014, var kun 15 i top-110 ved udgangen af 2015.
 
Adgang til et begrænset antal turneringer betyder, at der skal leveres resultater, når chancen byder sig. Det er altså op ad bakke fra start, men hvis de spørger pænt, kan det være, at Hansen, Jensen og Winther kan få et par gode råd af Madsen til at tæmme Glendower.
 
For Jensens og Hansens vedkommende kan der også hentes en masse inspiration i Branden Grace. I sit første år på europatouren formåede sydafrikaneren ikke at beholde sin plads, men det slog ham ikke ud. Efter to års pause vendte han stærkere tilbage, og han kommer til ugens turnering i Johannseburg som  verdens nummer 14 og som favorit til at vinde sit nationale mesterskab.
 
Han får selskab af nogle prominente landsmænd i form af Retief Goosen og Ernie Els samt Trevor Immelman, George Coetzee, Keith Horne og en lang række andre.