Det hele er på spil for Ko

Lydia Ko kunne ikke få sin putter til at lystre på tredje runde af sæsonfinalen, men hun har alligevel rigeligt at glæde sig over (Foto: Getty Images).

Printer venlig versionSend til en ven

Lydia Ko er to slag fra førstepladsen i CME Group Tour Championship og kan ende med at vinde alt, hvad vindes kan

Christie Kerr og Ha Na Jang fører LPGA Tourens sæsonfinale, CME Group Tour Championship,  delt i -13 efter tre runder, men det er Lydia Kos show på Tiburón Golf Club i Florida. 
 
New Zealænderen er på tredjepladsen, to slag efter den førende duo, og det giver hende en unik mulighed for at støvsuge præmiebordet så totalt, at selv den værste handicapfifler ville synes det var i overkanten.
 
Foruden en god chance for at vinde turneringen har Ko kurs mod en sejr på pengelisten, Player of the Year titlen, Vare Trophy for årets laveste scoregennemsnit, en bonus på en million dollars og at slutte sæsonen på toppen af verdensranglisten.
 
Ko har vundet fem gange på LPGA i 2015, 10 gange i alt. Hun er stadig bare 18 år gammel, hvilket gør det plausibelt, at vi ikke har set det bedste fra hende endnu. Vinder hun turneringen søndag aften, kan det meget vel blive noget, vi kommer til at kigge tilbage på som øjeblikket, hvor Ko rykkede op i sin helt egen liga.
 
Men selv en frygtløs teenager med selvtillid tanket til randen kan blive mærket af presset. Lørdag ramte Ko ikke hullet en eneste gang fra halvanden meter eller længere.
 
- Man kan se på det på to måder. Den positive måde er, at jeg er glad, og jeg kan være stolt over, at jeg er i denne position. Alt kan ske. På samme tid, fordi så mange ting er på spil, er der ekstra meget pres, sagde Ko til LPGA.
 
Står det til den syvdobbelte major-vinder Inbee Park, kommer Ko hverken til at løbe med titlen eller verdensherredømmet lige med det første. Lørdag klarede sydkoreaneren sig rundt i 67 slag - to bedre end Ko -for at spille sig frem til ottendepladsen i -9. Med sejren i Lorena Ochoa Invitational i sidste uge kom Park op på siden af Ko med fem titler for året, og med fire slag til førstepladsen er det stadig muligt for hende at løbe med sejren i sæsonfinalen.