Det folkelige gennembrud


Printer venlig versionSend til en ven

Titleist regner med at byde en helt ny gruppe golfspillere velkommen med lanceringen af deres nye jern

En af de få ting, som man kan regne med i den hastigt skiftende verden af golfudstyr, er, at Titleist opdaterer deres fire jernserier hvert andet år. Og lige så sikkert er det, at AP2-serien, der er henvendt til den bedre spiller, står for hovedparten af salget.

Men hvis det går, som folkene hos Titleist forventer, så kommer det til at ændre sig med den nye generation, der netop er kommet på markedet.

- Efter to år regner jeg med, at AP1 står for 50 procent af vores jernsalg, siger chefen for Titleist i Danmark, Hans Knudsen.

Hos forgængeren, 714, stod AP2 for omkring 70 procent af salget, mens AP1 havde 20 procent, og de sidste ti var fordelt mellem elitejernene CB og MB.

Det forventede skifte skyldes, at de nye 716 AP1-jern er noget af det mest letspillelige, der findes. Takket være en uhørt stor mængde tungsten i de lange jerns hæl og tå, er det lykkedes at sænke tyngdepunktet betragteligt i forhold til tidligere modeller. Det giver et meget tilgivende jern, hvor stort set alle slag kommer i luften.

Og så slår de langt. Vi testede dem på en TrackMan, og målte en boldhastighed, der var 3-4 km/t højere end med AP2. Og det kom direkte til udtryk i længden, som var 8-10 meter længere.

Der er andre jern på markedet, der kan lave det samme. Men de har typisk noget større hoveder. Det er ikke alle, der bryder sig om et stort køllehoved, og det kan også gå ud over anvendeligheden i for eksempel rough, hvor det let bliver fanget. Med AP1 kan spilleren med et højere handicap få et jern, som er elegant og samtidig let at slå med.

Ved den europæiske lancering talte folkene fra Titleist også om, at dette kan blive jernet, der giver dem et gennembrud på markedet for højhandicappere. Et marked, som Titleist har haft svært ved at trænge ind på, da den gængse opfattelse har været, at Titleist er for bedre spillere.

Hos Titleist regner man heller ikke med, at den forventede fremgang for AP1 vil ske på bekostning af firmaets andre jern.

- Jeg forventer ikke en stor kannibalisering fra AP2. Stigningen i AP1 skal komme fra nye kunder, siger Hans Knudsen.

Titleists nye serie er allerede i handlen.

Resten af familien

Titleist har også lanceret tre andre jern, to hybrider og et utilityjern til den kommende sæson

Titleist AP2

Et meget tilgivende jern, hvor man samtidig får noget feel og kontrol. Også her er der tungsten, som giver en høj launch og et lækkert træf. Målgruppen er spillere med et handicap omkring det ene ciffer.

Pris: 7.295,-

Titleist CB

Traditionen tro ligger dette jern ikke så langt fra AP2 i følelse, længde og kontrol. Hovedet er dog noget mindre og den smallere sål vil tiltale golfæstetikeren.

Pris: 8.495,-

Titleist MB

Her er vi ude i et nichejern, der er for de få. Det har en lækker feel og en god kontakt - når man rammer bolden. Glemt alt om det, medmindre du vandt klubmesterskabet i år.

Pris: 8.495,-

Titleist T-MB

Dette utilityjern kan erstatte de længste jern i bag’en, men de fleste, især spillere med lidt højere handicap, vil have størst glæde af en klassisk hybrid.

Pris: 1.795,-

Titleist 816H

Denne hybrid fås i to modeller - H1 har et lidt større hoved end H2. Længdemæssigt er de ret ens. H2 er til spillere, der slår ned på bolden, mens H1 er mere egnet til spillere med et fejende sving.

Pris: 1.995,-

Denne artikel blev bragt i Dansk Golf #6, 2015