Den store skalp udeblev

Mathias Gladbjerg spillede en flot turnering i Spanien, men sejren gled ham af hænde

Printer venlig versionSend til en ven

Power Rankings: En ung dansker udfordrede et stærkt Nordea Tour-felt i Spanien – og solgte sig rigtig dyrt

Her får du ugens Power Rankings på Golf.dk, hvor vi tager pulsen på de hotteste danske golfspillere lige nu. Som sædvanlig vælger Golf.dk de fem skarpeste på et 100 procent subjektivt grundlag. Smid en kommentar, hvis din danske favoritspiller spiller drømmegolf og simpelthen skal med på listen næste gang.
 
1. Mathias Gladbjerg
Sidste uge: 2
Seneste resultat: Nr. 2 i Lumine Hills Open (Nordea Tour)
Mathias Gladbjerg har fået en forrygende start på Nordea Tour-sæsonen. Den unge Breinholtgaard-spiller var godt med fremme i årets første turnering, og i den forgangne weekend spillede han i førerbold og holdt fast i sejrschancen helt frem til sidste green. Gladbjerg måtte tage til takke med 2. pladsen, men mon ikke han tager den store skalp inden længe?
 
2. Mark Haastrup
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 5 i Lumine Hills Open (Nordea Tour)
Mark Haastrup forsøger at finde tilbage til det spil, der gjorde ham til European Tour-spiller for nogle sæsoner siden, og i Lumine Hills Open viste han klassen i glimt. Især i finalerunden viste han prøver på sin kunnen og var rundt i en 67'er, der sendte ham godt op gennem feltet og gav ham en fin 5. plads.
 
3. Malene Krølbøll
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 4 i Kiawah Island Spring Classic (college)
Malene Krølbøll har virkelig fået gang i spillet for sit college, Coastal Carolina. I den prestigefulde Kiawah Island Spring Classic var Krølbøll en af blot fem spillere ud af de 216 startende, der sluttede turneringen under par. Hun fik en flyvende start med en 68’er i 1 runde, og efter en bogeybefængt 2. runde i 75 slag fik hun holdt fint sammen på spillet i finalerunden, hvor hun var rundt i par. Det kastede hæder af sig, da hun efterfølgende blev kåret til Big South Women's Golfer of the Week.
 
4. Søren Kjeldsen
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 28 i WGC – Cadillac Championship (European Tour)
Søren Kjeldsen slap hæderligt fra den ekstremt stærkt besatte WGC-turnering i Florida. Med hele verdenseliten i hidsig konkurrence førte Kjeldsen en stille tilværelse midt i feltet gennem hele turneringen. Danskeren holdt sig på par 72 i alle runder undtaget en høj 74’er i 3. runde, og det rakte til en 28. plads.
 
5. Frederik Andersen
Sidste uge: Ny
Seneste resultat: Nr. 14 i Querencia Cabo Collegiate (college)
Frederik Andersen og hans collegehold, Baylor University, fik et glimrende udbytte af anstrengelserne i den store turnering Querencia Cabo Collegiate. Holdet blev sammenlagt nr. 3, og Frederik Andersen brillerede med en individuel 14. plads i det stærke felt, hvor han beviste, at han sagtens kan tage kampen op med de bedste collegespillere.
 
Boblere
Jonathan Gøth-Rasmussen (nr. 17 i Spanish International Amateur Championship (amatør))
Peter Launer Bæk (nr. 17 i Spanish International Amateur Championship (amatør))