Danskerne sendt i skyggen

Søren Kjeldsen ligger i den tunge ende af feltet i Joburg Open efter første runde. Foto: Getty Images

Printer venlig versionSend til en ven

Lasse Jensen er bedste dansker på 43. pladsen efter første runde af Joburg Open, hvor Søren Hansen måtte udsætte sit comeback

Det var ikke danskernes dag, da Joburg Open blev sat i gang torsdag på Kensington Golf Club og Royal Johannesburg i Sydafrika.

Inden de første slag blev slået havde Søren Hansen opgivet at stille til start. Han var tilmeldt, men formentlig af hensyn til sit tidligere opererede håndled er comebacket altså udskudt en smule.

Joburg Open spilles på to forskellige baner, så alle spillere skal prøver kræfter med både østbanen og vestbanen i løbet af to første runder. Baseret på scores fra førstedagen er niveauet ikke markant forskelligt dog med feltets to bedste scores leveret på vestbanen.

Bedste dansker efter første runde er Lasse Jensen med en runde i 68 slag (-3). Det placerer ham på 43. pladsen. En enkelt dobbeltbogey blev det til, men dagen bød også på seks birdies.

JB Hansen startede strålende og var -4 efter sine første 10 huller. Et par bogeys mod slutningen af runden sendte dog hans total til -2, hvilket placerer ham på 61. pladsen.

Andreas Hartø ligger på 90. pladsen i -1, Søren Kjeldsen er på 141. pladsen i +1, og Morten Ørum Madsen runder danskerflokken af på 178. pladsen i +3.

Der blev scoret rigtig lavt på første runde både på østbanen og vestbanen. To spillere skilte sig særligt ud med runder i 63 slag (-8). Det var tyske Maximilian Kieffer og sydafrikanske Richard Sterne. De spillede begge vestbanen og deler førstepladsen.

Den norske rookie, Espen Kofstad, var næsten i klubhuset på førstepladsen, men på 18. hul fik han en hård trippelbogey, som sendte ham ned på 12. pladsen i -5.