To danske herrer sikkert videre i Spanien

For et år siden sendte en skuffende anden runde i 80 slag Peter Launer Bæk ud af Spanish International Amateur, men i dette års udgave var han anderledes stærk i kvalifikationen til hulspillet.

Printer venlig versionSend til en ven

De danske damer er færdige i Spanien, men to af seks herrer klarede sig gennem nåleøjet til hulspilsturneringen

Line Toft Hansen kom ikke med blandt de 32, som fredag tager hul på hulspilsturneringen ved Spanish International Ladies Amateur Championship trods en slutplacering som nummer 29 i +7. Den blev delt mellem 11 spillere, og den matematiske udregning i tilfælde af lige scores sendte spilleren fra Hillerød ud af turneringen.

Marie Lund-Hansen kom flot igen med en runde i par efter onsdagens 80'er, mens Stephanie Amalie Astrup brugte 77 slag torsdag. Det var ikke nok til at sikre dansk repræsentation på Club de Golf Escorpión i den afgørende fase af turneringen.

Til gengæld havde et par af de danske herrer succes på Real Club de Golf de Sevilla. Kvalifikationskravet blev +3, og det klarede Jonathan Gøth-Rasmussen i fin stil. Han brugte 75 slag torsdag, men den imponerende første runde i 70 slag sikrede, at han kom med til hulspilsturneringen på en delt 13. plads.

Peter Launer Bæk spillede første runde i par, anden runde i -1 og går ind til hulspillet som niendeseedet. Det giver en kamp mod 24. seedede Sigot Lopez Ferrer. Med sin 210. plads på verdensranglisten er danskeren mere end 500 placeringer foran sin spanske modstander, men det betyder ikke meget i hulspil.

19. seedede Gøth-Rasmussen får svensk modstand af Oskar Bergqvist i 1/16-finalen.

For fire danskere blev slagspillet endestationen. Victor Bjørløw sluttede på 55. pladsen i +6, Sixten Stemann Jensen og Morten Toft Hansen delte 106. pladsen og Morten Lykkegaard blev nummer 109 ud af de 120 deltagere.